MIS
Management Information System یا سیستم مدیریت اطلاعات دادههای بخشهای مختلف سازمان را جمعآوری، کنترل و پایش کرده و به مدیران این امکان را میدهد تا از این اطلاعات برای مدیریت فرآیندها، ارزیابی عملکرد سازمان و جریان کار، تجزیه و تحلیل و ریشهیابی مشکلات و تصمیمگیری مبتنی بر داده و گزارشگیری استفاده کنند.
هدف اصلی MIS پردازش دادههای یک سازمان و ارائه آنها در قالب یک گزارش در فواصل منظم زمانی است. جمعآوری دادهها از منابع مختلف، ذخیره و پردازش و توزیع اطلاعات، پیشبینی و برنامهریزی و نظارت بر برنامههای سازمان از مهمترین عملکردهای MIS است.
تمرکز بر روی مدیریت سیستمهای اطلاعات کارایی و اثربخشی سازمان را در همه ابعاد راهبردی و استراتژیک سازمانی ارتقا میدهد.
ERP
ERP یا برنامهریزی منابع سازمانی، یک سیستم بزرگ چند کاربردی است که عملکردهای مختلف کسبوکار را پشتیبانی میکند. ماژولهای اساسی سازمان اعم از منابعانسانی، حسابداری مالی، مدیریت موجودی، فروش و بازاریابی، خرید، CRM ، تولید و مدیریت زنجیره تامین یا SCM و… را با هم یکپارچه میکند.
ماژول حسابداری از عملکردهای مهم نرم افزار ERP است که برای مدیریت حسابهای دریافتنی وپرداختی، حقوق و دستمزد، گزارشهای مالیاتی و… می باشد. مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) و تعامل با مشتری را تسهیل و تسریع میکند، روابط با تأمین کنندگان و فروشندگان را مدیریت و نظم و ساختار را پیرامون کسبوکار، برقرار میسازد.
به منظور دریافت مشاوره تخصصی و رایگان نرم افزارهای سازمانی با واحد فروش شرکت «پگاهسیستم» تماس حاصل فرمایید و یا با زدن گزینه دمو در کنار صفحه درخواست دمو دهید.
مهمترین تفاوتهای MIS و ERP
مهمترین تفاوت در سیستمهای ERPو MIS روال انجام عملیات است. در سیستم ERP چگونگی انجام کارهای سازمان توسط فرآیندهای تعریف شده پیگیری و اجرا میشود. روشهای اجرايی در MISدرون سيستمی است اما در ERPرويه ها از مراحل اجرا متمایز شدهاند. در یک سیستم ERPتمام اطلاعات در قالب یک بانک اطلاعاتی واحد در کلیه قسمتهای مورد نیاز مورد استفاده قرار میگیرد و بخشهای مختلف سیستم با یکدیگر در تعامل بوده و یکپارچه عمل میکنند. در حالی که MIS ممکن است مرکز دادههای مختلف و خاص خودشان را داشته باشند که لزوماً با هم ارتباطی نداشته باشند.
سيستم مديريت اطلاعات (MIS) در حقیقت همان اطلاعات است و به صورت کلی درباره گزارش است. MIS اطلاعات مورد نياز را بطور جداگانه و جزیرهای از ساير زيرسيستمهای يک سازمان جمعآوری میکند. به دلیل ناهمگونی و ناهماهنگی در گردش صحيح و كامل اطلاعات بين همه قسمتهای مختلف سازمان، احتمال بسیاری وجود دارد که گزارشات تهيه شده با هم هماهنگ نباشند ERP .اين سيستمهای منفرد از هم را بصورت يک مجموعه كامل درآورده که از ماژولهای نرمافزاری معادل با هر يک از سيستمهای منفرد و جزیرهای قبلی تشكيل شده است.
تفاوت دیگر اين است كه MIS متکی به روشهای جاری است درحالیکهERP به طرحريزی و به کارگیری روشهای نوين متمایل است.MIS نگاه درون سازمانی دارد ولی ERPمسائل درون و برون سازمانی را همزمان پشتیبانی میکند.
دیگر تفاوت های MIS و ERP
محصول MIS استاندارد است و قابليت تغييرات بنيادی ندارد درحالی که ERP در جهت انطباق با نيازهای مشتری از انعطافپذيری خوبی برخوردار است. میتوان گفت كه ERPمشتریمدار و MIS محصولمدار است.
در سیستم ERP همه سيستم ها با حفظ ماهیت خود به موازات هم در سازمان فعالیت میکنند. اين سيستمها به نحوی به يكديگر متصل میشوند كه اطلاعات به راحتی گردش پيدا كرده و مديران ميتوانند به اطلاعات مختلف در آن واحد دسترسی داشته باشد.
يكی از ويژگیهای نرمافزار ERP اين است كه آنقدر انعطاف پذير است كه بتوان برای سازمانهای کوچک و متوسط بعضی از ماژولها را بدون نياز به داشتن كل مجموعه راهاندازی و پیادهسازی كرد.
سیستمهای ERP از شرکتهای تولید کننده نرمافزار خریداری می شوند. نرم افزار ERP بر مبنای فرآیندهای کسبوکار هستند و نه بر اساس اجزای وظیفهای کسبوکار و این مهمترین تفاوت آن با سیستمهای اطلاعاتی مدیریت به شمار میآید.
تکنولوژی تولید و توسعه ERP مشابه و یکسان است ولی در MIS هر قسمت می تواند در محیط و بستر جداگانهای تهیه و پیادهسازی شود. هر دو سیستم MIS سیستم مدیریت اطلاعات و ERP برنامه ریزی منابع سازمانی دادههای کسبوکار را مدیریت کرده و به مدیران کمک میکنند تا تصمیمات دقیق مبتنی بر دادههای صحیح اتخاذ کنند.
جمع بندی
امروزه فناوری اطلاعات در کسبوکار مدرن، به امری ضروری و اجتناب ناپذیر تبدیل شده است. برای تغییر دیجیتالی مدلهای کسبوکار شرکتها دائما به دنبال فناوریهای جدید، سیستمهای مدیریت کاراتر و نرمافزارهای کاربرپسند هستند. سیستمهای اطلاعاتی به شرکتها این امکان را میدهد تا نه تنها در بازار داخلی بلکه در رقابت جهانی بتوانند موفق باشند.
شرکت «پگاهسیستم» با بیش از دو دهه حضور موفق خود در بازار نرمافزار ایران توانسته تجارت صنایع و سازمانهای مختلف را در قالب انواع نرمافزارهای سازمانی تولید و پیادهسازی کند. نرمافزار ERP ایرانی «پگاهسیستم» یکی از بهترین راهکارها برای موفقیت کسبوکار سازمان شماست.