۲۰۱۷؛ سال سندرم استرس شبکه های اجتماعی

  سال ۲۰۱۷ شروع شده است. کسانی که در عرصه بازاریابی فعالیت می کنند به خوبی می دانند که شبکه های اجتماعی به ابزار قدرتمندی برای بازاریابی تبدیل شده اند. شما به عنوان یک بازاریاب،

 

سال ۲۰۱۷ شروع شده است. کسانی که در عرصه بازاریابی فعالیت می کنند به خوبی می دانند که شبکه های اجتماعی به ابزار قدرتمندی برای بازاریابی تبدیل شده اند. شما به عنوان یک بازاریاب، گرایش های شبکه های اجتماعی در سال جدید را چگونه پیش بینی می کنید؟ به طور خلاصه، مهم ترین گرایش های شبکه های اجتماعی عبارتند از:

۱- محتوای ویدئویی (به صورت زنده، ضبط شده و ۳۶۰ درجه)

۲- بازاریابی از طریق افراد بانفوذ

۳- بات ها (Bots)

کارهای زیادی وجود دارد که می توانید و باید انجام دهید تا در سال ۲۰۱۷ در حوزه بازاریابی شبکه های اجتماعی به موفقیت دست یابید. مهم ترین توصیه کارشناسان به شما این است که «مخاطب خود را درک کنید».تاکتیک ها مهم اند. آشنایی با محیط شبکه های اجتماعی مهم است. داده ها نیز حائز اهمیت اند. اما اگر واقعا بخواهید با کمک شبکه های اجتماعی، میزان مشارکت مشتریان و بازگشت سرمایه را افزایش دهید، باید این اصل را رعایت کنید: مخاطبان خود را بشناسید و به آن ها پاسخگو باشید. این گرایش در بازاریابی سنتی جایگاهی ندارد، اما اگر برای بازاریابی شبکه های اجتماعی را انتخاب کرده اید، باید این اصل را آویزه گوش خود کنید. کارشناسان بازاریابی شرکت های برتر دنیا، گرایش های بازاریابی شبکه های اجتماعی در سال ۲۰۱۷ را این گونه پیش بینی کرده اند:

هایدی بسیک، مدیر بازاریابی محصولات، ادوبی (Adobe)

ویدئو: ارائه محتوا از طریق ویدئو از جهات بسیاری موفقیت آمیز بوده اما مهم ترین موفقیت آن در سال ۲۰۱۶ این بود که شبکه هایی مثل فیس بوک توانستند رسانه های سنتی را از نظر میزان بازگشت هزینه تبلیغات (ROAS) به چالش بکشند. رویدادهای مهم تلویزیونی به مرور از رونق می افتند و جای خود را به کلیپ های کوتاه اینترنتی می دهند. در سال ۲۰۱۷، گرایش مشتریان نسبت به ویدئوها افزایش خواهد یافت و شبکه های اجتماعی، امکان دسترسی آسان به ویدئوها را برای کاربران فراهم خواهند کرد.

اندازه گیری: شبکه های اجتماعی به مهم ترین کانال بازاریابی تبدیل شده اند. پس زمان آن رسیده که تاثیر استفاده از این شبکه ها بر بازگشت سرمایه را اندازه گیری کنیم. به این منظور، سازندگان تبلیغات باید علاوه بر استفاده از داده های سایر کانال ها (مثل وب سایت ها یا تبلیغات تلویزیونی)، به جمع آوری داده های مرتبط با شبکه های اجتماعی نیز بپردازند.

کندال برد، مدیر شبکه های اجتماعی

Collegis Education

همزمان با آغاز سال ۲۰۱۷، چند گرایش مهم در عرصه بازاریابی شبکه های اجتماعی در حال گسترش  است که مهم ترین آن ها، ویدئوها هستند. در شبکه هایی مثل اینستاگرام و فیس بوک، حالا امکان آپلود ویدئوهای زنده و آنی وجود دارد و بازاریابان می توانند به شکلی کاملا متفاوت، غیررسمی و «خودمانی» با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند. به اين ترتیب، مخاطب احساس می کند که در کنار شماست و هر آنچه تجربه می کنید، با شما تجربه می کند. شما می توانید با آپلود ویدئوهای زنده، مشتریان را به پشت صحنه کسب وکارتان ببرید. شرکت هایی که در اين زمينه خلاقانه عمل کرده اند:

شرکت آرایشی بهداشتی برچ باکس و تجربه «زنده از فیس بوک»: این شرکت از طریق ویدئوهای زنده در فیس بوک، بسته محصولات خود را معرفی می کند و نحوه استفاده از آنها را به کاربران نشان می دهد.

وبلاگ غذای اینسپایرلایزد (Inspiralized): مدیر این سایت تبحر خاصی در مدیریت شبکه های اجتماعی دارد و تمرکز اصلی اش، روی علایق فالوورهایش است. او در صفحه اینستاگرام وبلاگش، ويدئوهاي كوتاه مربوط به زندگی شخصی اش را به اشتراک می گذارد اما اسنپ چت (Snapchat) را به معرفی محصولات و آموزش اختصاص داده است.

لیزا بایر، سخنگو، نویسنده و مشاور «بایر گروپ» در سال ۲۰۱۷

از بازاریابان و برندها انتظار می رود کارهای بیشتری را در مدت زمان کمتری انجام دهند. به نظر من، امسال سال «سندرم استرس شبکه های اجتماعی» است. همه می کوشند از تحولات جا نمانند و با سکوها، تاکتیک ها و ابزارهای جدید آشنا شوند. مفاهیم جدید، مثل «واقعیت مجازی» (Virtual Reality)، واقعیت افزوده (Augmented Reality) و واقعیت ترکیبی (Mixed Reality) به سرعت در حال شکل گرفتن هستند و همین، خواب را از چشمان بازاریابان ربوده است.در سال ۲۰۱۷، ایجاد توازن میان زندگی شخصی و فعالیت های آنلاین باید در اولویت بازاریابان قرار بگیرد. این روزها برندها در دو یا چند شبکه اجتماعی دارای حساب کاربری هستند. مدیریت این حساب ها زمانبر است و مسوول مربوطه، گاه مجبور می شود پس از پایان ساعات کاری، همچنان به فعالیت آنلاین خود ادامه دهد. به این ترتیب انرژی او تحلیل می رود و توازن زندگی اش بر هم می خورد. بازاریابان می توانند با بهره گیری از سایت هایی مثل بافر (Buffer)، هوت سوت (Hootsuite) یا اسپروت سوشال (Sprout Social) فعالیت خود را در شبکه های اجتماعی مدیریت کنند. مثلا با استفاده از بافر می توانید ترتیبی بدهید که پستی را که همین حالا در فیس بوک به اشتراک گذاشته اید، مثلا دو هفته دیگر، ساعت هفت صبح در توییتر به اشتراک گذاشته شود.

محتوای برتر: در سال ۲۰۱۷، محتوا به تنهایی کارساز نیست. برندهایی در عرصه رقابت باقی خواهند ماند که برای تهیه محتوا، روی افراد با استعداد سرمایه گذاری و محتوای خود را به سبکی کاملا ژورنالیستی ارائه کنند.

خلاقیت و جاذبه های بصری: این روزها، برای تولید محتوا نیازی نیست که دوره های تخصصی گرافیک یا تدوین را بگذرانید. اخیرا اپلیکیشن هایی با هدف قدرتمندسازی کسب وکارهای کوچک و افراد غیرمتخصص طراحی شده اند که با کمک آن ها می توانید به مخاطبان خود محتوایی جذاب ارائه کنید. از جمله این اپلیکیشن ها، ادوبی اسپارک است که با کمک آن می توانید ویدئو بسازید. کانوا (سایت طراحی گرافیک آنلاین) و اپلیکیشن پابلو (اپلیکیشن طراحی گرافیک سایت بافر) نیز دو نمونه دیگر هستند. با رواج این نرم افزارها، جاذبه های بصری وارد فاز جدیدی شده اند. به عکس ها و فیلم های آرشیوها اکتفا نکنید. برای آن که در این رقابت حرفی برای گفتن داشته باشید، باید دست به کار شوید و خودتان فیلم و عکس  طراحی کنید.

جفری کولن، طراح ارتباطات، مایکروسافت

مدیریت ارتباط با مشتری (CRM): مدیریت ارتباط با مشتری از طریق شبکه های اجتماعی، سال هاست که در سازمان ها رواج دارد اما حالا به یکی از روش های بازاریابی تبدیل شده است. اگر ارتباط با مشتریان را به درستی مدیریت کنید، نام شرکت شما بر سر زبان ها خواهد افتاد. آنها از شما صحبت خواهند کرد و بدون اینکه از آنها بخواهید، درباره شما تبلیغ خواهند کرد. این همان بازاریابی «دهان به دهان» (Word of Mouth) است. در سال پیش رو، اقتصاد شهرت (Reputation Economics) را دست کم نگیرید. حامیان این ایده معتقدند هر چه شهرت و اعتبار یک شرکت نزد مردم بیشتر باشد، سودآوری سازمان بیشتر است. یکی از ملاک های مردم برای انتخاب یک محصول، شهرت و اعتبار آن است. بسیاری از شرکت ها این حقیقت را نادیده گرفته و نه تنها مشتری جدیدی جلب نکرده، بلکه مشتریان فعلی خود را نیز از دست داده اند.

 

منبع: دنیای اقتصاد

پشتیبانی
پشتیبانی راهنمایی و پشتیبانی نرم‌افزارهای پگاه‌سیستم.
۰۲۱-۴۱۳۶۷۰۰۰

فروش
مشاوره تخصصی، ارائه راه‌کارهای نرم‌افزاری مالی و سازمانی.
۰۲۱-۴۱۳۶۷۰۰۰

ایمیل
با آدرس پست الکترونیک پگاه‌سیستم مکاتبه فرمایید
info@pegahsystem.com

نشانی
تهران، سهروردی شمالی – خیابان هویزه شرقی – نرسیده به خیابان شریعتی – پلاک ۱۸ – واحد ۱
تلفکس :۴۱۳۶۷۰۰۰-۰۲۱