زندگینامه فرشید موسوی

فرشید موسوی در سال 1344 در شیراز به دنیا آمد. وی دارای اصلیت مازندرانی است و در حال حاضر ازنظر ملیت ایرانی انگلیسی محسوب می‌شود. موسوی 13 سال از عمر خود را در ساری زندگی

فرشید موسوی در سال 1344 در شیراز به دنیا آمد. وی دارای اصلیت مازندرانی است و در حال حاضر ازنظر ملیت ایرانی انگلیسی محسوب می‌شود. موسوی 13 سال از عمر خود را در ساری زندگی کرد. سپس برای ادامه تحصیل به انگلستان رفت. وی قبل از فارغ‌التحصیلی با مدرک کارشناسی ارشد در معماری از دانشکده تحصیلات تکمیلی طراحی دانشگاه هاروارد، در مکان‌هایی دیگری در رشته معماری آموزش دید که شامل دانشکده معماری دانشگاه داندی، مدرسه بارتلت معماری ، دانشگاه کالج لندن است. شرح کامل‌تری از دوران تحصیل وی این است که موسوی در سن ۱۴ سالگی به مدت دو سال به اسکاتلند رفت و تحصیل در رشته معماری را شروع کرد، سپس به مدت یک سال در کارگاه ساختمان رنزو پبانو مشغول به کار شد، بعد به دانشگاه معماری بارتلت رفت و تحصیلات عالیه خود را در دانشگاه هاروارد به پایان رساند. در ادامه با شركت پگاه سيستم همراه باشيد.

با الکساندر زایروپلو یا (آلخاندرو زائراپولو) در هنگام تحصیل در دانشگاه هاروارد آشنا شد و بعد از دو سال همکاری با او ازدواج کرد. دیوید دانستر نیز از دید موسوی استادی تأثیرگذار در دانشگاه بارتلت برای او بوده است. در شرکت زاها حدید نیز هم‌زمان با تحصیل به‌عنوان کارآموز مشغول به فعالیت بود. بعد از پایان تحصیل در هاروارد هم‌زمان با شروع تدریس در دانشگاه AA به شرکت OMA یا رم کول هوس (rem koolhaas) نیز پیوست. موسوی دراین‌باره می‌گوید تدریس کردن غذای تفکر و اندیشه بود و همچنین روشی برای کسب درآمد و زندگی. پروفسور فرشید موسوی به مدت ۸ سال در اتحادیه معماری لندن مشغول به تدریس بود و در این مدت ریاست مؤسسه معماری فرهنگستان هنرهای زیبا در وین را نیز بر عهده داشت. علاوه بر سرپرستی این فرهنگستان، بین سال‌های ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ در این مؤسسه به تدریس نیز مشغول بود.

در قدم بعدی همراه با Alejandro Zaera Polo شرکتی را پایه‌گذاری کردند. در این شرکت کوچک، پروژه‌های بزرگی خلق شدند و جوایز متعددی کسب کردند. آن‌ها موفق به دریافت اولین جایزه معماری جهانی در سال ۱۹۹۵ شدند. در مسابقه طراحی فرودگاه بین‌المللی یوکوهاما ژاپن، شرکت FOA برنده جایزه شد. آن‌ها جوان‌ترین معمارانی بودند که موفق به دریافت این جایزه شده بودند. موسوی در این رابطه می‌گوید ما فکر نمی‌کردیم که برنده باشیم، ولی به‌گونه‌ای این کار را انجام داده بودیم که برنده باشد. هیچ‌وقت کاری انجام ندادیم که فقط برای چاپ شدن باشد. طراحی‌ها به‌نوعی انجام می‌شوند که قابل ساخت بوده و به‌طورقطع ساخته شوند. این‌گونه بود که پس از گذشت ۷ سال ساخت فرودگاه به پایان رسید و شرکت آن‌ها از طرف کنسول گری بریتانیا به‌عنوان معرف بریتانیا معرفی شد. در همان سال موسوی به‌عنوان پرفسور دانشگاه هنرهای زیبای ونیز انتخاب شد.

می‌توان گفت برای FOA سال ۲۰۰۴ سال بسیار خوبی بود چون همراه بود با افتتاح پارک ادوتتوریم در میدان فرهنگ‌های بین‌المللی بارسلونا، شرکت در انستیتو لندن، برگزیده شدن برای مناقصه المپیک ۲۰۱۲ لندن و برنده شدن برای ساختن ساختمان جدید تئاتر و موسیقی BBC در لندن که فقط تعدادی از موفقیت‌های این شرکت در این سال بود. وی در سال ۲۰۱۱ پس از جدایی از همسرش، بنیاد FMA را راه‌اندازی نمود. شهرت پروفسور فرشید موسوی می‌تواند بیشتر به دلیل طرح‌هایی باشند که به مخاطب حس تلفیق بین انسانیت و طبیعت را القا می‌کنند. وی با سبکی خاص و هنرمندانه به پوسته زمین جان تازه می‌بخشد و فضایی منحصربه‌فرد خلق می‌نماید. در طراحی‌های وی ساختمان‌ها به مناظر و مناظر به ساختمان‌ها تبدیل می‌شوند. موسوی در این رابطه در مصاحبه‌ای بیان داشت که هنگانی که والدین وی در ایران تصمیم به ساختن خانه‌ای کردند و او همراه با آن‌ها در جلسات شرکت کرد به معماری علاقه‌مند شد.

او در ایران در رشته ریاضی و فیزیک تحصیل کرد و از ارتباط میان هنر و مهندسی در رشته معماری به وجد آمده و تحصیلات خود را در این زمینه آغاز کرد. اعتقاد وی بر این است که معماری به معنای ایجاد تغییر در زندگی روزمره مردم است و بسیاری از معماران فراموش می‌کنند که معماری در مورد زندگی و ایجاد تغییر است. به نظر موسوی ساختمان‌ها فقط برای ساکنان آن‌ها نیست و مردمی که هرروزه از کنار این ساختمان‌ها عبور می‌کنند هم اهمیت فراوانی دارند همچنین معتقد است که تمامی معماران دنیا به دنبال کانسپت‌ها هستند که نقطه شروع طراحی باشد زیرا معماری نیز هنری است که تمامی هنرها را در بردارد ولی تنها پایبند به کانسپت‌ها کافی نیست و یک معماری درست باید فراتر از کانسپت و الهام باشد؛ که این سبب طولانی شدن پروسه می‌شود. وی دوستدار پروژه‌هایی است که زمان طولانی را باید صرف آن‌ها کرد و معتقد است که این‌گونه پروژه‌ها غنی خواهند شد. موسوی سه کتاب با عنوان‌های تابع تزیینات (۲۰۰۶)، تابع فرم (۲۰۰۹) و تابع عملکرد (۲۰۱۵) منتشر کرده است.

شماری از جوایز کسب‌ شده توسط فرشید موسوی :

جایزه معماری انریک میرالیس (۲۰۰۳)

جایزه معماری کاناگاوا در ژاپن (۲۰۰۳)

جایزه بین‌المللی ریبا (۲۰۰۴)

جایزه شیر برای نقشه‌برداری در نهمین معماری دوسالانه ونیز (۲۰۰۴)

جایزه معماری جنکز چارلز (۲۰۰۵)

جایزه بین‌المللی ریبا (۲۰۰۵)

جایزه بین‌المللی ریبا (۲۰۰۶)

جایزه اروپایی ریبا (۲۰۰۸)

جایزه کسب‌وکار برای محیط‌زیست اروپا (۲۰۰۸)

جایزه مؤسسه زمین‌های شهری برای تعالی (۲۰۰۸)

جایزه ریبا (۲۰۰۹)

جایزه اعتماد مدنی (۲۰۱۰)

شورای بین‌المللی مراکز خرید جایزه (۲۰۱۰)

جایزه معماری بین‌المللی (۲۰۱۰)

جایزه ریبا برای مدرسه راونس بورن (۲۰۱۱)

دریافت جایزه چارلز نیکس در سال ۲۰۰۵

دریافت جایزه نقشه‌کشی معماری برای پارک نوارتیس و پارکینگ بزرگ بازل در مراسم سالانه ونیز در سال ۲۰۰۴

برنده طرح سینما آزادی تهران

شماری از پروژه‌های فرشید موسوی :

هتل لیگ حرفه‌ای NBA، گرونینگن، هلند (۱۹۹۹–۲۰۰۰)

مقر پلیس، لا وییاخویوسا (۲۰۰۰–۳)

پارک ساحلی با سالن در فضای باز، بارسلون (۲۰۰۰–۴)

ستاد ناشران دولنیوک، پاجو (۲۰۰۰–۵)

تئاتر شهرداری، تربیخا (۲۰۰۰–۶)

فروشگاه جان لوییس و سینمایی و پل‌های عابر پیاده، لستر (۲۰۰۰–۸)

غرفه بریتانیا در معماری دوسالانه بین‌المللی، ونیز (۲۰۰۲)

المپیک ۲۰۱۲ و بازسازی جامع پایین دره لی، لندن (۲۰۰۳)

مرکز فناوری لاریوخا انتقال، لوگرونو (۲۰۰۳–۷)

مجتمع اداری سه‌گانه EC3، شهر لندن (۲۰۰۳)

غرفه اسپانیایی نمایشگاه بین‌المللی سال ۲۰۰۵، آیچی (۲۰۰۴–۵)

مسکن اجتماعی درکارابانچل، مادرید (۲۰۰۴–۷)

ویلا در پدرالبس، بارسلون (۲۰۰۴–۸)

مجتمع اداری D-38، بارسلون (۲۰۰۴–۱۰)

میدان مجتمع چندگانه خرده فروشی، استانبول (۲۰۰۵–۷)

کالج راونس بورن در شبه جزیره گرینویچ، لندن (۲۰۰۵–۱۰)

مرکز کسب‌وکار جهانی، بوسان (۲۰۰۶)

برجهای مسکونی مرکزی KL، کوالالامپور (۲۰۰۶)

مجموعه میدان هفت سنگ عمومی، شفیلد (۲۰۰۷)

ایستگاه ایوستن، لندن (۲۰۰۸)

گسترش عمومی مرکز خرده فروشی غرب اسکله دوم، ساوتهمپتون (۲۰۰۸)

ایستگاه نیو استریت، بیرمنگام (۲۰۰۸)

موزه هنرهای معاصر، کلیولند، اوهایو (۲۰۱۲)

مجتمع مسکونی لا دفنس، پاریس (۲۰۱۱)

نصب و راه‌اندازی برای زمینه‌های مشترک در سیزدهمین معماری دوسالانه در ونیز (۲۰۱۲)

ترمینال مسافربری بین‌المللی اوسانباشی یوکوهاما، ژاپن (۱۹۹۵–۲۰۰۲)

فروشگاه مورد علاقه ویکتوریا بکهام، لندن، انگلستان (۲۰۱۴)

دفتر مجتمع خیابان ۱۳۰ فنچورچ، لندن، انگلستان (۲۰۱۳)

مجتمع مسکونی لس جاردینس د لا لیرونده، مونپلیه، فرانسه (۲۰۱۳)

فروشگاه ویکتوریا بکهام، هنگ کنگ، چین (۲۰۱۶)

 

منبع:مرجع دانلود معماری

پشتیبانی
پشتیبانی راهنمایی و پشتیبانی نرم‌افزارهای پگاه‌سیستم.
۰۲۱-۴۱۳۶۷۰۰۰

فروش
مشاوره تخصصی، ارائه راه‌کارهای نرم‌افزاری مالی و سازمانی.
۰۲۱-۴۱۳۶۷۰۰۰

ایمیل
با آدرس پست الکترونیک پگاه‌سیستم مکاتبه فرمایید
info@pegahsystem.com

نشانی
تهران، سهروردی شمالی – خیابان هویزه شرقی – نرسیده به خیابان شریعتی – پلاک ۱۸ – واحد ۱
تلفکس :۴۱۳۶۷۰۰۰-۰۲۱