در ابتدا برای آشنایی با برند ردبول، بهتر است نگاهی گذرا به نحوه ی ایجاد برند ردبول داشته باشیم. دیتر ماتسیش اتریشی ایده ی تولید نوشابه ی انرژی زای ردبول را از یک نوشیدنی با نام Krating Daeng که در تایلند تولید می شد، گرفت.
وی به عنوان مدیر بازاریابی بین المللی Blendax راهی تایلند شده بود تا یک سفر کاری دیگر را تجربه کند، اما آشنایی وی با کراتینگ دائنگ سرنوشت دیگری برای وی رقم زد. این نوشیدنی ابتدا در تایلند توسط چالئو یوودیهیا تولید و راهی بازار شد. ماتسیش در سفری که به تایلند داشت، با این نوشیدنی آشنا شد و فهمید که نوشیدن کراتینگ دائنگ باعث شده است تا پرواززدگی وی حل شود. ماتسیش با تغییر فرمول ساخت این نوشیدنی برای جلب رضایت ذائقه ی غربی، نوشابه ی خود را با شراکت چالئو تولید کرد، به طوری که این دو، کمپانی Red Bull GmbH را در سال ۱۹۸۷ در اتریش تأسیس کردند. با وجود اینکه کراتینگ دائنگ و ردبول ماهیتی مشابه داشتند، اما کمپانی اتریشی ترجیح داد برای اولین بار ردبول را در پیست های اسکی اتریش به عنوان یک نوشیدنی رده بالا معرفی کند؛ به همین دلیل قیمت آن از برادر تایلندی خود بالاتر تعیین شده بود. طی سال های آینده ردبول وارد بازار های جهانی شد و پس از مجارستان و اسلوونی، این نوشیدنی در آمریکا راهی بازار شد و در سال ۲۰۰۰ در قفسه ی فروشگاه های خاورمیانه جا گرفت. در سال ۲۰۰۸، مجله ی فوربز، چالئو و ماتسیش را در رده ۲۵۰ لیست ثروتمندان قرار داد؛ بنا به برآوردها، ثروت تقریبی این دو بیش از ۴ میلیارد دلار تخمین زده شده بود.
ردبول برای معرفی برند و نوشیدنی خود، راه و روش متفاوتی از سایر کمپانی های فعال در حوزه ی مواد غذایی در پیش گرفته است. این کمپانی به جای تبلیغ نوشیدنی خود، سبکی از زندگی را نمایش می دهد که بسیاری از جوانان و در واقع خریداران اصلی نوشابه های انرژی زا از آن لذت می برند، از این رو مخاطبان محتوای ردبول برای همزادپنداری با قهرمانان داستان های ردبول و تبعیت از سبک زندگی جذابی که جوانان را هدف قرار داده است، به سراغ خرید نوشابه ی انرژی زای ردبول می روند. جامعه ی هدف ردبول، افراد بین بازه ی سنی ۱۸ تا ۳۴ سال هستند؛ از این رو هیجان و ورزش های پرتنش، مسیری است که ردبول برای همراه کردن مخاطبان به سراغ آن ها رفته است.
ردبول نشان داد اشباع بازار از تبلیغات سنتی بهینه ترین و بهترین راه برای موفقیت در بازار و جلب نظر مخاطبین نیست، هرچند این کمپانی تبلیغات تلویزیونی کارتونی نیز دارد که بر شعار ردبول یعنی «Red Bull Gives You Wings» استوار شده است. البته این شعار تا سال ۲۰۱۴ توسط کمپانی مورد استفاده قرار می گرفت، تا اینکه در سال ۲۰۱۴ ردبول به خاطر آن تحت تعقیب قرار گرفت. بنجامین کِراَثرز، شخصی بود که ردبول را به دلیل شعار تبلیغاتی تحت پیگرد قرار داد. وی اعلام کرده بود که با وجود ۱۰ سال خوردن ردبول نه تنها بال درنیاورده است، بلکه حتی قابلیت هایی همچون ورزشکاران هم در اختیار ندارد.
بر اساس لیست رده بندی باارزش ترین برند های فوربز، برند ردبول با ارزش ۷.۹ میلیارد دلار در رتبه ی ۷۴ قرار دارد. آخرین اطلاعات ارائه شده از میزان فروش نوشابه های این کمپانی نشان از این دارد که کمپانی اتریشی در سال ۲۰۱۵ با افزایش ۶ درصدی فروش، بیش از ۵.۹۶ میلیارد قوطی در سراسر جهان به فروش رساند که درآمد ۶.۴ میلیارد دلاری را طی یک سال برای این کمپانی به ارمغان آورد. باید به این نکته اشاره کرد که این کمپانی هنوز به صورت خصوصی اداره می شود و وارد تالار بورس نشده است.
منبع: زوميت