داستان موفقیت کفش «آل استار»

مارکز کونورز (Marquis Converse) کارخانه کفش Converse Rubber را در سال ۱۹۰۸ تاسیس کرد که در آغاز، تولید آن فقط کفش های زمستانی بود و بعدا به تولید کفش های ورزشی (بسکتبال، کشتی، تنیس، ماهیگیری

مارکز کونورز (Marquis Converse) کارخانه کفش Converse Rubber را در سال ۱۹۰۸ تاسیس کرد که در آغاز، تولید آن فقط کفش های زمستانی بود و بعدا به تولید کفش های ورزشی (بسکتبال، کشتی، تنیس، ماهیگیری و غیره) نیز روی آورد. نخستین کفش بسکتبال مارک «آل استار» با رنگ مشکی در سال ۱۹۱۷ تولید و روانه بازار شد. ورزش بسکتبال که تازه در سال ۱۸۹۱ ابداع شده بود از امکانات خاصی برخوردار نبود و تا آن زمان ورزشکاران در سالن های رقص که دارای کف پوش چوبی بودند با کفش های معمولی به تمرین می پرداختند. در ادامه با شركت پگاه سيستم همراه باشيد.

تبلیغ کفش توسط بسکتبالیست

چاک تیلور که در کارخانه کانورس کار می کرد و خودش بسکتبالیست بود، از سال ۱۹۲۱ شروع به تبلیغ برای استفاده از این کفش در بین بسکتبالیست ها کرد. روی کفش کتانی آل استار در سال ۱۹۲۳ یک برچسب گرد چسبانده شد و این کفش از آن سال با نام Converse All Star Chuck Taylor شهرت یافت.

جهانی شدن در بازی های المپیک

شهرت واقعی کفش کتانی آل استار زمانی آغاز شد که به کفش رسمی تیم ملی بسکتبال آمریکا تبدیل شد. بسکتبال برای نخستین بار در سال ۱۹۳۶ به المپیک راه یافت و تیم ملی آمریکا در فینال این رقابت ها در برلین در مقابل کانادا به پیروزی رسید و مدال طلا را تصاحب کرد. به زودی مدل «ساق کوتاه» کفش کتانی آل استار هم روانه بازار شد و در جنگ جهانی دوم از این کفش نیز هنگام آموزش بدنی سربازان استفاده شد.

فروشی که نشان از موفقیت جهانی دارد

در پایان دهه ۵۰ و آغاز دهه ۶۰ میلادی کفش های آل استار برای کودکان و نوجوانان نیز تولید شدند. ابتدا این کفش ها با رنگ بندی های طبیعی و معمول وارد بازار شده بودند؛ همان قهوه ای و سیاه و سفید اما كم كم رنگ های دیگر هم وارد بازار شدند. بعد از اینكه خانم ها هم مشتری آل استار شدند، رنگ های قرمز و صورتی، نارنجی و… هم به فهرست تولیدات «آل استار» اضافه شدند. كم كم نمونه های طرح دار با پارچه های گرافیته شده تولید شدند و حالا حتی آل استارهای شبرنگ هم در بازار دیده می شوند. تا ۷۵ سالگی تولید آل استار در سال ۱۹۹۲ بیش از نیم میلیارد جفت کفش به فروش رفته بود که بخش اعظم آن در بازارهای خارج از آمریکا بود. فروش کفش آل استار در سال ۲۰۰۸ از مرز یک میلیارد جفت عبور کرد که بدین ترتیب موفق ترین مدل کفش در تاریخ است. استفاده از کفش کتانی آل استار در سال های دهه های ۶۰ و ۷۰ میلادی از محدوده سالن های بسکتبال خارج شد و به کفش روزمره نسل جوان و ستاره های سرکش دنیای موزیک و سینما تبدیل شد.

خرید توسط رقیب

با ورود تولیدکنندگان چینی و رقبایی چون پوما، آدیداس، نایکی و ریبوک عرصه بر آل استار تنگ شد تا اینکه در نهایت این شرکت در سال ۲۰۰۱ اعلام ورشکستگی کرد، همه کارخانه های آن در آمریکا بسته شدند. خبر عدم ادامه تولید کفش آل استار باعث تشکیل صف های طولانی جوانان در مقابل مغازه ها شد. در سال ۲۰۰۳ شرکت نایکی که زمانی رقیب آل استار بود، این مارک را به قیمت ۳۰۵ میلیون دلار خریداری و تولید آن را از سر گرفت. کپی غیر مجاز از کفش کتانی آل استار همواره یکی از مشکلات این کارخانه بوده است. ۳۱ پرونده شکایت از تولید کنندگان چینی و تولیدکنندگانی از استرالیا، کانادا، ایتالیا و ژاپن نیز در بین شکایت های این شرکت وجود دارد. استفاده از کفش کتانی آل استار در سال های دهه های ۶۰ و ۷۰ میلادی از محدوده سالن های بسکتبال خارج شد و به کفش روزمره نسل جوان و ستاره های سرکش دنیای موزیک و سینما تبدیل شد.

برندی برای سبک شکنی

در همه این سال ها ستاره هایی که می خواهند «استیل شکنی» خود را به نمایش بگذارند با شیک ترین لباس ها از یک سو و با کفش آل استار بر پا از سوی دیگر در مجامع عمومی و روی فرش های قرمز ظاهر می شوند. آل استار را حالا می توان بر پای مدیران هنری که بالای ۴۰ سال سن دارند نیز دید. این کفش اکنون نمادهای گوناگونی را با خود حمل می کند. نمادهایی مثل: ورزشکاری، جوانی، خاکی بودن، تحرک، راحتی و موارد دیگر. در سال های اخیر آل استار با طرح ها و رنگ های جدید دوباره به خیابان ها بازگشته است. این بار آل استار اکنون از مرز سنی خاص عبور کرده و بر پای پدران و مادران به همراه فرزندان شان نیز دیده می شود.

 

منبع: فرصت امروز

پشتیبانی
پشتیبانی راهنمایی و پشتیبانی نرم‌افزارهای پگاه‌سیستم.
۰۲۱-۴۱۳۶۷۰۰۰

فروش
مشاوره تخصصی، ارائه راه‌کارهای نرم‌افزاری مالی و سازمانی.
۰۲۱-۴۱۳۶۷۰۰۰

ایمیل
با آدرس پست الکترونیک پگاه‌سیستم مکاتبه فرمایید
info@pegahsystem.com

نشانی
تهران، سهروردی شمالی – خیابان هویزه شرقی – نرسیده به خیابان شریعتی – پلاک ۱۸ – واحد ۱
تلفکس :۴۱۳۶۷۰۰۰-۰۲۱