دانشمندان ژاپنی برای سهولت استفاده از کامپیوترهای کوانتومی برای عموم و در دمای عادی اتاق به دستاورد علمی تازهای رسیدهاند. کامپیوترهای کوانتومی به علت قابلیتهای خودگزینهای برای کنارزدن کامپیوترهای فعلی مناسب هستند.
مکانیزم عمل کامپیوترهای کوانتومی
یکی از روشهای ذخیره اطلاعات در کامپیوترهای کوانتومی به روش نور قطبی شده در شیار معروف است. در کامپیوترهای کوانتومی از فوتون برای انتقال ذرات حاوی دادهها استفاده میشود.
برای رمزگذاری اطلاعات و گنجاندن آنها در فوتونها، الکترونهای کامپیوترهای کوانتومی باید در شرایط خاصی باشند که تنها در دمای بسیار پایین امکانپذیر است. ارتباط این الکترونها با برخی مواد که نور از آنها ساطع میشود، باعث انتقال دادهها از طریق پروتونها و درآخر ذخیره سازی و جابجایی آنها میگردد.
الکترونها در نوارهای انرژی متفاوت قرار دارند و شیارهایی بین این نوارها با سطح انرژی پایین بوجود میآید.
زمانیکه الکترونها در این شیارها نور تولید میکنند، نور قطبی شده بوجود میآورند که ممکن است به سمت چپ یا راست بروند. این ویژگی کایرالیته نام دارد که از آن برای ذخیره و انتقال اطلاعات کوانتومی استفاده میکنند.
مشکل اینجاست که که این فرآیند تنها با استفاده از آهنرباهای قوی و در دمای صفر مطلق اتفاق میافتد.
لذا تا پیش از این تولید و استفاده از کامپیوترهای کوانتومی در شرایط خاص آزمایشگاهی شدنی بود، اما محققان دانشگاه ناگویای ژاپن راهی برای تولید این نور قطبی شده در دمای عادی اتاق یافتهاند.
حل مشکل توسط ژاپنیها
در این آزمایش از دستگاه نیمه هادی مدرن برای تولید نور در دمای منفی ۱۹۳درجه استفاده کردند و معلوم شد که در صورت اعمال فشار، نور قطبی شده در هوای گرمتر هم تولید میشود.
لذا دستگاه جدیدی با استفاده از تنگستن دی سولفید کشیده شده بر روی یک بستر پلاستیکی تولید گردید.
با خم کردن این ترکیب مواد مورد استفاده در فرایند تولید نور قطبی شده تحت فشار قرارگرفتند و ساخت کامپیوتر کوانتومی که در دمای اتاق بتواند فعالیت کند امکانپذیر شد.
این دستاورد فنی احتمالاً به استفاده گستردهتر از کامپیوترهای کوانتومی در آینده نزدیک میانجامد.
منبع: خبرگزاری مهر
از شما دعوت می کنیم مقاله های شرکت «پگاهسیستم» را مطالعه فرمایید.