فناوری با ایجاد ابزارهایی که در عین داشتن خلاقیت بیشتر و باهدفتر موجب آسان تر شدن انجام کارها برای انسان میشود، به توسعه و نوآوری خود در جهت قدرتمند کردن انسان ادامه می دهد. فناوری به انسان کمک میکند کارها را بهتر انجام دهد. یک اپلیکیشن يا يك نرم افزار، اعم از CRM، بازيار، سازيار و …. زمانی خوب است که به انجام بهتر کارها به ما کمک کند و شیوه زندگی ما را ارتقا بخشد. حال نقش طراحی تجربه کاربری در این میان چیست و چگونه آن باعث تغییر دنیا شده است؟
جواب بسیار ساده است. طراحی تجربه کاربری کلید اصلی در قدرتمند کردن انسان است. طراحان تجربه کاربری نیازها، انگیزهها و خواسته های کاربران را قبل از اینکه خود کاربران بدانند، پیشبینی می کنند. یک مثال خوب در این باره این است که اپل با اختراع آی پد قبل از آیفون بلافاصله متوجه شد که کاربرانش برای آی پد آمادگی ندارند. آنها این نکته را می دانستند که کاربرانشان بهمرور زمان این آمادگی را پیدا خواهند کرد و وقتشان را صرف ایجاد یک رابط کاربری مناسب کردند برای زمانی که دنیا برای تبلت آماده بود.
برای تغییرات ایجادشده در دنیا توسط تجربه کاربری، چه مثال هایی میتوان زد؟
یکی از این مثال ها Nest است که دنیا را برای کسانی که به محل زندگی خود اهمیت می دهند و افراد وسواسی تغییر خواهد داد. همان کسانی که قبل از بیرون رفتن از خانه، شیر گاز را ده بار چک می کنند و در تعطیلات مدام دلشان شور خانه را می زند. Nest به صاحب خانه ها این امکان را می دهد که سیستم های گرمایشی سرمایشی، سیستم روشنایی و سیستم امنیتی خانه خود را از راه دور و از طریق تلفن همراه خود کنترل کنند؛ بنابراین دیگر نیازی به نگرانی نیست و افراد می توانند با خیالی آسوده از اینکه منزلشان در صحت و سلامت کامل به سر می برد به تفریح و استراحت خود ادامه دهند. همچنین زمانی که شما ۳۰ دقیقه تا منزل فاصله دارید، این اپلیکیشن سیستم گرمایشی خانه را روشن می کند و با گرمایی مطبوع از صاحب خانه استقبال میکند. می خواهید مطمئن شوید فرزندانتان در خانه به سلامت به سر میبرند، این اپلیکیشن عکسی از آنها که در خانه هستند، برایتان می فرستد.
نویسنده: امیررضا فرهادی