همه چيز درباره هشتگ

 

همین حالا گوشی خود را بردارید یک کلمه را تایپ کنید و ابتدای کلمه ای که نوشته اید را علامت «#» بگذارید، کلمه شما به صورت آبی درمی آید و به اصطلاح هایپرلینگ می شود و دیگر این کلمه تایپ شده ساده نیست بلکه یک لینک است که با کلیک کردن روی آن شما را به محتوای همسو با معنای کلمه هدایت می کند به طور کلی این عمل را هشتگ گذاری و این کلمه را هشتگ می گویند. شاید امروز شما می خواهید همه چیز را درباره هشتگ بدانید اما از اینکه از یک نوجوان بپرسید خجالت می کشید یا فکر می کنید موضوع هشتگ آنقدر مطلب پیش پا افتاده ای به نظر می رسد که جستجو و تحقیق در رابطه با آن را ضروری نمی دانید. اما باید گفت؛ مسئله هشتگ چیزی فراتر از دسته بندی مطالب در یک جا است و یادگیری نحوه استفاده و فهم اهمیت کاربرد آن برای کسب وکارها در دنیای دیجیتال امری بسیار مهم است.
 

از گذشته هشتگ چه می دانید؟
 

شاید بد نباشد فهم موضوع هشتگ را از تاریخچه آن شروع کنیم زیرا دانستن تاریخ، همیشه علت و معلول ها را روشن می کند تا درک بنیادی تری نسبت به یک مسئله پیدا کنیم و داستان هشتگ از این قاعده مستثنی نیست.
کاربرد علامت بصری هشتگ از بازی دوز شروع می شود و در طی دهه ها تکامل پیدا می کند. این علامت در زبان انگلیسی به عنوان Number sign شناحته شده، سپس به دلیل پر کاربرد بودنش، روی صفحه کلید تلفن تحت عنوان Hash Key به کار گرفته می شود. این تکامل تا جایی ادامه پیدا می کند که در دنیای مدرن به یکی از مهمترین علامت های رسانه های اجتماعی تبدیل می شود.
 

# در ۱۹۸۸
 

اولین بار “دنیس ریچی” خالق زبان برنامه نویسی C، از علامت هشتگ(#) برای دسته بندی و متمایز کردن کلمات مهم و کلیدیِ برنامه نویسی از سایر کلمات و عباراتی که در داخل کد برنامه می آمد، استفاده کرد. در همین سال در IRC که یکی از اولین نرم افزارهای چت گروهی جهان بود، هشتگ مورد کاربرد قرار گرفت به طوریکه موارد مختلف محتواییِ هر گروه تحت عنوان عکس، فیلم، پیام و… دسته بندی می شد تا کاربران IRC آسان تر بتوانند محتوا مورد نظرشان را جستجو کنند و همین امر باعث عملکردی شدن علامت هشتگ در بین مردم شد.


# در ۲۰۰۷
 

همه این سال را برای هشتگ یک نقطه تولد می دانند زیرا در سال ۲۰۰۷ “کریس مسینا” یک برنامه نویس نرم افزار به عنوان یکی از کاربران توییتر، تصمیم گرفت با استفاده از هشتگ، فضای IRC شبیه سازی کند و به عبارت دیگر، با استفاده از هشتگ، به تعریف موضوع و طبقه بندی مطالب بپردازد.


# در ۲۰۰۹
 

توییتر به طور رسمی استفاده از هشتگ را به عنوان یک کد اعلام کرد.


# در ۲۰۱۰

ورود اصطلاح trending یا trending topics به شبکه های اجتماعی بود، بدین معنی که وقتی تعداد زیادی از کاربران از یک هشتگ استفاده کردند آن هشتگ به اصطلاح Trend می شود و تعداد بیشتری مخاطب جذب خواهند شد تا در مورد آن موضوع صحبت کنند.


# در ۲۰۱۱
 

اینستاگرام هشتگ را به خود اضافه می کند و +Google به صورت اتوماتیک هشتگ های مرتبط را پیشنهاد می داد.
 

# در۲۰۱۳
 

Vine با هشتگ لانچ شد و از طرفی Flickr در اپلیکیشن iOS خود هشتگ را اضافه کرد و این سال، شروعی بود برای استفاده هشتگ در فیس بوک.
 

# در ۲۰۱۶
 

اینستاگرام در هشتگ بروزرسانی هایی را انجام داد به طوری که به منظور اراپه دسته بندی درستی به کاربران به صلاح دید خود محتوای غیر مرتبط به یک هشتگ را فیلتر و هشتگ های بی معنا را غیرکاربردی کرده است.
 

در دنیای امروز هشتگ چیست؟
 

اگر بخواهیم معنای دقیق تری از هشتگ داشته باشیم، آن را کلمه یا عبارتی متشکل از اعداد و حروف می دانیم که بین آنها فاصله ای وجود ندارد و در ابتدای آن از نماد # استفاده می شود تا امکان شناسایی هر موضوعی برای دیگر کاربران شبکه اجتماعی آسان کند. هشتگ دقیقا نوعی برچسب است که در شبکه های اجتماعی و صفحات وب روی موضوعات مختلف زده می شود تا هر زمان که جستجویی اتفاق بیفتد، بتوانیم مجموعه ای از مطالب را مرتبط با موضوع مورد نظر خود یک جا در اختیار داشته باشیم. برای مثال: #AnewAnetwork#،AnetworkEvents.
هشتگ به ساده ترین زبان ممکن؛ ابزاری برای دسته بندی مطالب است. این ابزار به مردم اجازه می دهد که به طور کاملا اختیاری، انتخاب کنند که مطالبشان در کنار چه مطالبی پیدا شوند. درکل به منظور جلب توجه، سازماندهی مطالب و ترویج موضوعی خاص استفاده می شود و رعایت سه اصل نگارشی و ساختاری، محتوایی و کاربردی در آن مهم است.
 

اصول نگارشی و ساختاری هشتگ
 

برای تبدیل کردن کلمات به هشتگ نه نیازی به نرم افزار خاصی است نه نیاز به برنامه نویس تا یک کلمه را به شکل لینک دربیاید. فقط پیروی از نکات ساده زیر کافیست:
 

ساختاری بدون فاصله
 

بین کلمات و حروف از هیچ فاصله ای نمی توان استفاده کرد.
در زبان انگلیسی اگر بخواهیم برای یک جمله هشتگ بسازیم، حروف همه کلمات را به هم وصل می کنیم و در فارسی هم برای به هم وصل کردن حروف کلمات، از علامت Underline (شیفت + منها)، استفاده می کنیم. برای مثال؛ #نقل_قول فرم درست تری نسبت به(#نقلقول) است.
استفاده کردن از حروف بزرگ انگلیسی ابتدای کلمات جز قوانین نگارش هشتگ نیست اما باعث می شود هشتگ شما را خوانا تر کند تا کلمات و عبارات در قالب قانون حروف پشت سر هم را راحت تر خوانده شود: برای مثال؛ #KnowWhatIMean
ساختار اجزای تشکیل دهنده
در ساختار هشتگ نمی توان از نقطه یا علائم استفاده کنید برای مثال: ممکن است شما برای ساخت هشتگ از نام تجاری خود استفاده کنید اما این موضوع همیشه جواب نمی دهد چون ممکن است در بین حروف نام تجاری شما علائم یا نقطه داشته باشه که اگر در هشتگ استفاده شود هشتگ کار نمی کند مانند؛ #Caroline’s Cupcakes
یک هشتگ می تواند از کلمه معمولی، اصطلاح، ترکیب اختراعی یا ترکیبی از حروف، عدد و عبارت باشد.
از عبارات کوتاه، ساده و خاص استفاده کنید.
 

جایگاهی مناسبی برای هشتگ ها
 

هشتگ ها را می توانید با توجه به هدف یا استراتژی محتوا و کسبو کارتان در جذب مخاطب در جاهای مختلف استفاده کنید.
هشتگ ها را می توانید به صورت مستقل در ابتدا یا انتهای یک متن یا محتوا استفاده کنید.
هشتگ ها را می توانند طوری به کار ببرید که به صورت مستقل نبوده و جزیی از ساختار یک جمله باشند. یک جمله تاثیر گذار که از لحاظ اثربخشی بسیار قوی است اگر قوی ترین کلمه آن به هشتگ تبدیل شود یک رزوانس تولید می کند که میزان اثربخشی را دوبرابر می کند و بسیار در انتشار مطلبتان تاثیر گذار است.
 

اصول محتوایی هشتگ
 

برای ساخت هشتگ ها از عبارات کوتاه، ساده و خاص استفاده کنید که تلفظشان سخت نباشد و به خوبی در ذهن ماندگار شود.
برای ساخت هشتگ ها مطمئن شوید که کلمه یا جمله ای که برای هشتگ انتخاب کرده اید برای جستجو محبوب و آسان است، این یعنی از ساختارهای پیچیده خودداری کنید.
محتوای هشتگ انتخابی باید با محتوای تولیدی ما، نام تجاری و یا کسب وکارمان مرتبط باشد و این کاملا به مخاطبان و هدف ما از تولید محتوا با یک برچسب گذاریِ، خاص مرتبط است.
میزان اثر بخشی هشتگ انتخابی در شرایط موجود را بررسی کنید! کافیست آن هشتگ را در پلتفرم ها و شبکه های اجتماعی جستجو کنید و از محبوبیت آن با خبر شوید.
جستجوی هشتگ ها قبل از انتخاب بسیار مهم است زیرا گاهی اوقات هشتگ انتخاب شده، طرفداران یا پست های غیر متعارفی را به همراه می آورد و این به برندینگ یا موضوع شما لطمه وارد می کند زیرا محتوای شما در کنار محتوای نا مربوط قرار می دهد.

اصول کاربردی هشتگ
 

می توانید موضوعی که راجع به آن می نویسید را با هشتگ ها برچسب گذاری کنید تا هر کسی که در رابطه با موضوع شما در وب جستجو می کند مطلب شما را هم بخواند و اینطور می شود که با هشتگ ها شانس پیدا شدن مطلبتان را افزایش می دهید.
هشتگ ها برای تبلیغات و هماهنگی ها استفاده می شوند و همچنین استفاده از آن ها برای ترویج رویدادها بسیار موثر است.
در جمع دوستان خود، یک هشتگ را به عنوان کلید مشترک مطرح کنید و یا در مطالبتان یک اصطلاح خاص یا نام گروه خود را هشتگ نویسی کنید. بدین ترتیب مطالب این گروه در یک هشتگ قابل دسترس می شود و هر کدام از دوستان خود که جستجو کنند می توانند مطالب آن گروه را به راحتی پیدا کند.
هشتگ را می توان برای ترویج یک فرهنگ مانند محتوای طنز، تکه کلام، یک تاریخ مهم، مناسبت(نوروز) و… استفاده کرد.
عاملی برای تعامل و گفت وگو به صورت گسترده در دنیای مجازی در بین علاقمندان به یک هشتگ هستند.
هشتگ ها گاهی وقت ها می توانند واسطه ای میان مصرف کننده و تولیدکننده باشند به این صورت که افراد می توانند نقدها و پیشنهادات خود را با هشتگ گذاری به گوش تولید کنندگان برسانند.
 

منبع: آي نتورك
 

دمو

پشتیبانی

پشتیبانی راهنمایی و پشتیبانی نرم‌افزارهای پگاه‌سیستم.

۰۲۱-۴۱۳۶۷۰۰۰

فروش

مشاوره تخصصی، ارائه راه‌کارهای نرم‌افزاری مالی و سازمانی.

۰۲۱-۴۱۳۶۷۰۰۰

ایمیل

با آدرس پست الکترونیک پگاه‌سیستم مکاتبه فرمایید

info@pegahsystem.com

نشانی

تهران، سهروردی شمالی – خیابان هویزه شرقی – نرسیده به خیابان شریعتی – پلاک ۱۸ – واحد ۱

تلفکس :۴۱۳۶۷۰۰۰-۰۲۱