صاحبان کسبوکارها معمولا در اوایل شروع تجارتشان اشتباهاتی میکنند که سبب شده مقدار زیادی پول هدر برود. براساس آمار حدود نیمی از کسبوکارها در همان سال اول راهاندازی حذف میشوند.
در یک بررسی، عمده اشتباهات شامل اتلاف هزینه و زمان در زمینه فضای اداری، تبلیغات و بازاریابی اشتباه و استخدام کارمندان است. مواردی وجود دارند که احتمال شکست را زیاد میکنند دانستن آنها کمک میکند از این اشتباهات پیشگیری کرده و در سرمایه گذاری و مدیریت هزینههای کسبوکارتان هوشمندانه رفتار کنید.
در زیر به مهمترین اشتباهات صاحبان کسبوکارهای کوچک اشاره میکنیم :
نداشتن طرح تجاری مناسب
هر کسبوکاری در هر سبک و سایز سازمانی حتی کوچکترین تجارتها، نیاز به business plan یا طرح کسبوکار دارد. نداشتن هدف در هر صنعتی که باشید باعث میشود هزینههای غیرضروری به وجود آید.
مدیریت پروژهها نیازمند برنامهریزی در زمان و هزینه است. همه چیز از همان ابتدا از کارهای روزانه تا شرایط خاص باید به دقت برنامهریزی شود تا بتوان از هر اشتباه احتمالی جلوگیری کرد.
چنانچه مایل به دریافت مشاوره تخصصی و رایگان نرم افزارهای سازمانی هستید با واحد فروش شرکت «پگاهسیستم» تماس بگیرید و یا در کنار صفحه درخواست دمو دهید.
انتظار غیرمعقول برای توسعه
تمایل زودهنگام برای کسب درآمد و توسعه و به تبع آن بیش از حد هزینهکردن بزرگترین اشتباهی است که کسبوکارهای نوپا دچار آن میشوند. نباید هزینهها و تزریق پول را با احتمال فروش در آینده توجیه کرد.
اگر کسبوکارتان کوچک و سرمایهتان اندک است، مراقب هزینهکردن باشید. پول از هرآنچه تصور کنید مهمتر است و حرف اول را میزند و اگر آن را نداشته باشید، در بازار دوام نمیآورید.
استخدام افراد نامناسب
موفقیت یک شرکت معلول افراد، محصول و فرآیندهای آن است. افراد، نیروی حیاتی هر سازمانی هستند اگر بهدرستی انتخاب نشوند، میتوانند کسب وکار را به مسیر اشتباهی هدایت کنند.
بزرگترین اتلاف پول در سازمانهای کوچک در حوزه منابع انسانی است. مقدار پول، زمان و تلاشی که صرف استخدام یک فرد و آموزش به او میشود، خیلی مهم است. آموزش عملی به کارمندان و استفاده از کارآموزان و نیروهای موقت و پاره وقت و کشف و استخدام بهترین استعدادها، یک استراتژی موفق است.
مهمترین منبع هدر رفتن پول در زمینه منابع انسانی موارد زیر هستند:
استفاده ناکارآمد از پرسنل
مصاحبه ضعیف قبل از استخدام
استخدام کارکنان زیاد
استخدام کارمندان بیاستعداد
اضافهکاری پرسنل به دلیل عدم برنامهریزی دقیق
هزینه اشتباهی برای بازاریابی
قطعا یکی از مهمترین منابع هدردادن پول، بازاریابی بیتاثیر است، به این علت که بیشتر کسبوکارهای نوپا اطلاعات کمی در مورد بازاریابی دارند. اغلب کارآفرینان و صاحبان کسبوکارهای کوچک در دام بازاریابی بروشورهای براق، آرمهای جذاب و وبسایتهای پیچیده میافتند، درحالی که کلید بازاریابی موفق استفاده از روشهای خلاقانه تبلیغات و برقراری ارتباط تاثیرگذار بر مخاطبان است.
بازاریابیهای گران و ساخت وبسایت پیچیده برای شرکتهای کوچک اشتباه است. ارائه محصولات یا خدمات باکیفیت، قراردادن محتوای ناب در سایت و وبلاگ و استفاده از رسانههای اجتماعی ارزان قیمت یک راه حرفهای برای بالابردن رتبه در موتورهای جستجو است.
پیش از تصمیمگیری در مورد تبلیغات مشخص کنید که پرسونای مشتریان شما چیست و این مشتریان یا مخاطبان بیشتر وقت خود را در کدام سایت یا مجله یا هر فضای تبلیغاتی میگذرانند. فضای تبلیغاتی موردنظر را با مشتریان بالقوه خود تطبیق دهید. تا دچار تبلیغاتی که حتی هزینه خودش را هم در نمیاورد، نشوید.
خود را درگیر تعهدات درازمدت تبلیغاتی نکنید. وقت و پول سازمان خود را برای وبسایت های سفارشی هدر ندهید، برای هر نوع سایتی در هر صنعتی راهکارهای مبتنی بر الگوهای آماده وجود دارند.
کارآفرینان باید در مورد میزان بازخورد از تبلیغات، پیشبینی میزان فروش و سفارشها واقعبین باشند تا درک درستی از میزان تاثیر بالقوه یک کمپین تبلیغاتی به دست آورند.
برونسپاری خدمات
هزینهها در حوزه خدمات حقوقی، بانکی و مشاورهای میتواند در شروع به فعالیت زیاد باشد. پیشنهاد میشود قسمتی از این بروکراسیها را شخصاً و بدون وکیل انجام دهید.
بزرگترین اتلاف پول برای کارآفرینان و صاحبان کسبوکارهای کوچک هزینه برای فضای اداری یا تولیدی است. هزینه کردن برای فضای های بزرگ اداری، سیستمهای نرم افزاری گران قیمت و یا وسایل لاکچری و مبلمان مدرن و غیره در حالی که هنوز مشتری و درآمد ندارید، اشتباه است.
زیرساختهای غیرضروری، وثیقه زیاد برای نام تجاری، هزینههای حقوقی و تبلیغات سنتی را کنار بگذارید. مصرف کننده امروز به تبلیغات بیتوجه است، وبلاگنویسی به مراتب از روشهای سنتی بازاریابی موثرتر است.
کلام آخر
در تصمیم گیری ضعیف نباشید. سرمایهگذاری روی فناوری و افراد مناسب برای تشکیل تیم سازمانتان، یک تصمیم بزرگ است. صاحبان کسبوکارهای کوچک و کارآفرینان باید از همان ابتدای فعالیت تصمیمات درست بگیرند. آنها حاشیه امنیت و درآمد شرکتهای بزرگ را ندارند.
صاحبان شرکتهای کوچک باید بر روی نقاط قوت کسبوکار خود تمرکز کنند و آنچه را که در آن ضعیف هستند به نیروهای مطمئن برونسپاری کنند.
کپیکردن از داستان موفقیت کارآفرینان دیگر ( در هر زمینهای اعم از استراتژی کلان کسبوکار و بازاریابی، رسانههای اجتماعی و…) که شباهتی به وضعیتی آنها ندارید، اشتباه است. شما تنها نویسنده داستان کسبوکار منحصربهفرد خود هستید.