با نزدیک شدن به زمان راهاندازی ترابردپذیری شماره تلفن همراه و استقبال مشترکان اپراتورها از این طرح، سایتی با نام ترابردپذیری راه اندازی شده که هویت آن جعلی است و متعلق به رگولاتوری یا سازمانهای دیگر دولتی نیست.
ترابردپذیری شماره تلفن همراه یکی از طرحهایی است که کاربران و مشترکان اپراتورهای تلفن همراه از احتمال اجرای آن استقبال کردند و احتمال میرود این استفبال در زمان اجرای طرح نیز ادامه یابد.
این استقبال کاربران و نزدیک شدن به رونمایی و افتتاح این طرح، سبب شده تا برخی از افراد به دنبال استفاده از این فضا باشند و دست به اقداماتی بزنند.
یکی از این اقدامات راه اندازی سایت جعلی با نام ترابدپذیری و آدرس اینترنتی tarabord.org است. این سایت که بیشتر صفحات آن با ارور و مشکل روبرو میشود، امروز توسط گروهها و افرادی تبلیغ میشود که هدفشان هنوز کامل مشخص نشده است.
این سایت ایرادات عمدهای دارد که یک کاربر معمولی اینترنت نیز میتواند به آن مشکوک شده و به جعلی بودن آن پی ببرد. این موارد به شرح زیر هستند:
. در سایت هیچ بخشی به نام دربارهی ما یا تماس با ما وجود ندارد و هویت صاحب امتیاز آن نیز منتشر نشده است.
. در بالای سایت نشانی از وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یا سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وجود ندارد.
. این سایت در دامنهی بینالمللی و با هویت مرتبط با کشور آمریکا ثبت شده است در حالی که سایتهای عمومی، دولتی و سراسری در کشور با آدرس نشانی ایرانی شامل دامنه ir. یا زیردامنههایش ثبت و ارائه میشوند.
. این سایت در سرورهای خارجی میزبانی و هاست شده است.
ترابردپذیری شماره تلفن همراه به معنای جابهجایی شماره موبایل مشترکان میان اپراتورها است. یعنی مشترک در صورت نارضایتی از خدمات یا کیفیت سرویسهای اپراتور موبایل خود میتواند به شبکهی تلفن همراه اپراتور دیگر مهاجرت کند. البته این مهاجرت تنها دو بار در هر سال مجاز است. با اجرای این طرح، اختیار شماره از اپراتور سلب شده و در اختیار مالک سیمکارت قرار میگیرد.
بدین ترتیب مشترکان همراه اول، ایرانسل و رایتل به راحتی میتوانند به دیگر شبکهها بروند و بدون دغدغهی تغییر شماره، اپراتور موبایلشان را تعویض کنند.
با توجه به سابقهی طرحهای ملی، به مشترکان اپراتورهای تلفن همراه پیشنهاد میکنیم که مراقب افراد سودجو در اجرای این طرح باشند و به هر فرد سایت یا گروهی اعتماد نکنند.
منبع:فان باز