«لاکشمی میتال» چهارمین مرد ثروتمند جهان، در حال حاضر 10 درصد فولاد مصرفی مردم دنیا را تولید میکند و کارخانه عظیم «آرسلور میتال» که متعلق به اوست.
سالانه می تواند 100 میلیون تن فولاد تولید کند!این سرمایهدار هندی، با ثروتی نزدیک به 45 میلیارد دلار، موفق ترین مدیر صنعتی جهان است و شیوه های مدیریت و سرمایه گذاری صنعتی اش، یکی از موفق ترین روش های گسترش تولید است. شرکت او از 61 کارخانه بزرگ تولید فولاد و استیل تشکیل شده که در 27 کشور جهان فعالیت می کنند. تعداد کارمندان «آرسلور میتال» بیش از 230 هزار نفر است و سیاست های این شرکت در تولید فولاد، استراتژی های آینده این صنعت را در جهان تعیین می کند.
هسته اولیه این کمپانی در سال 1976 بنيان گذاشته شد. لاکشمی میتال در آن سال با سرمایه پدر خود، کارخانه فولادي را که در اندونزی فعالیت می کرد، خرید. خوش فکری در خرید شرکت های فولاد باعث شد که روند خرید این شرکت ها با موفقیت ادامه پیدا کند.
در سال 1989 تولید این شرکت به 420 هزار تن می رسید. درسال 1992 میزان تولید از مرز یک میلیون تن گذشت و به 4/1 میلیون تن رسید. در سال 1995 این مقدار به 6/5 و در سال 2000 بیش از 20 میلیون تن رسید. خرید شرکت های مختلف فولاد در نقاط مختلف جهان و به خصوص در اروپای شرقی و شوروی سابق ادامه یافت. او پس از تاسیس شرکت فولاد بینالمللیLNM به عنوان شرکت مادر و ادغام با شرکت بینالمللیISPAT ، در سال 2004 شرکت فولاد میتال پدید آمد. پس از آن بود که او با خرید «آرسلور»، توانست بزرگ ترین مجتمع تولید فولاد جهان را تصاحب کند.
استراتژی خرد و کلان لاکشمی میتال، زنده کردن چیزهایی است که در حال نابودی اند. او برای خرید کارخانه هایش، به سراغ واحدهایی می رود که در حال ورشکستگی اند و اتفاقا برای تولید فولاد هم همین استراتژی را دارد؛ او آهن های قراضه را به فولاد تبدیل می کند.
یکی دیگر از روش های مدیریتی او، تکیه بر سیستم یکپارچه است. او با این کار رهبری بازار را بر عهده گرفته است و همچنین، هزینه های تولید را به حداقل رسانده است. این یکپارچگی باعث شده محصولات متنوعی برای مشتریان گوناگون تولید شود و صنایع مهمی چون صنعت اتوموبیل سازی اروپا و امریکا، مشتریان دائمی او باشند.
میتال همیشه نگاه ویژه ای به کشورهای در حال توسعه داشته است و مهم ترین سرمایهگذاری های خود را در این کشورها انجام داده است.
به دلیل گستردگی مدیران شرکت، کیفیت کاری نیروی انسانی، یکی از جدی ترین دغدغه های اوست. او هر سال، با توجه به استانداردهای مدیریتی، از مدیران خود «نقشه شایستگی» تهیه و به وسیله آن، تصمیم های کلان خود را در حوزه مدیریت انسانی، عملی می کند.
پسر او آدیتیا میتال در سال 1997 به شرکت پیوست و نقش های متعدد مدیریتی ایفا کرد. او هم اکنون علاوه بر آنکه مدیر ارشد مالی مجموعه است، مدیریت بخش ادغام و مالکیت ها را نیز زیر نظر دارد. استراتژی های آدیتیا در تعیین مالکیت های شرکت، منجر به گسترش میتال در اروپای مرکزی، آفریقا و امریکا شده است.
دانستني هاي زيادي درباره «لاکشمی میتال» وجود دارد؛ مثل اينكه او صاحب گران ترین قصر جهان است که با قیمت 117 میلیون پوند در لندن خريده است! يا اينكه فایننشال تایمز او را به عنوان مرد سال 2006 انتخاب کرد و مجله فورچون هم ميتال را در سال 2004، شایسته عنوان مرد سال اروپا دانست.
او همچنين، چندین سرمایه گذاری جدید را آغاز و به تازگی شبکه بین المللی بالیوود «B4U» را خریداری کرده است. ميتال علاوه بر انجام توافقات نهایی برای خرید دو باشگاه فوتبال «اورتون» و «ویگان»، سهام عمده باشگاه «کوینز پارک رنجرز» را هم دارد. اين سرمايه دار هندي برای توسعه فرهنگ قهرمانی در هند، جوایز گرانبهایی در نظر گرفته و چندین بار در برنامه های عام المنفعه، به فقرا کمک های میلیون دلاری کرده است.