فناوری اطلاعات، مزيت كار شماست
در دنیای امروز و محیط اقتصادی پویا و شدیدا رقابتی، فناوری اطلاعات توانسته است به یکی از بازیگران اصلی و مهم تبدیل گردد و جایگاه خود را تا رسیدن به یک سرمایه استراتژیک ارتقاء دهد. فناوری اطلاعات می تواند یک سازمان را به سمت نوآوری، افزایش بهره وری و تولید ارزش برای مشتریان هدایت کند و به عنوان یک مزیت رقابتی مطرح شود اما یکی از مهمترین چالش ها، میزان و نحوه همسوئی فناوری اطلاعات با کسب و کار است.
جایگاه و نقش فناوری اطلاعات در سازمان شما کجا است؟ آیا فناوری اطلاعات توانسته است به سازمان شما کمک کند تا به اهداف کسب و کار خود سریع تر برسد؟ تا چه میزان فناوری اطلاعات و کسب و کار زبان همدیگر را متوجه می شوند؟ پيش از اينكه به اين سوالات درباره كسب و كار خود پاسخ دهيد، بد نيست نگاهي داشته باشيد به جایگاه فناوری اطلاعات در یک سازمان كه می توان آن در چهار سطح مختلف بررسی کرد .
فناوری اطلاعات به عنوان یک عامل هزینه
فناوری اطلاعات صرفا یک ارایه دهنده کالا (به عنوان نمونه تجهیزات جانبی) و یا سرویس های خاصی نظیر سیستم های حسابداری و مالی درون سازمان است. در چنین مواردی فناوری اطلاعات نظیر یک بچه شرور است که هم دوستش داریم، هم باید باشد، هم باید تاوان بودن آن را با کمترین هزینه پرداخت کرد و هم مزاحمت های فراوان آن را تحمل کرد! در این سطح، فناوری اطلاعات هیچگونه تاثیری بر روی کسب و کار ندارد .
فناوری اطلاعات به عنوان یک سرمایه
راه حل های فناوری اطلاعات به عنوان بخش لاینفک فرآیندهای اصلی کسب و کار و تحقق مسائل امنیتی و رعایت نیازهای تعریف شده قانونی در نظر گرفته می شوند. کعبه آمال نهایی فناوری اطلاعات، تعالی عملیات است و در همین راستا بیشترین تاکید را بر روی اثربخشی بیشتر و ارتقاء کیفیت در کسب و کار از طریق بهبود فرآیندهای کسب و کار و تصمیم گیری دارد. فناوری اطلاعات بايد یک پایگاه عملیاتی مقرون به صرفه را ارایه كند و راندمان و بهره وری کسب و کار را بهبود بخشد. در این سطح، فناوری اطلاعات برای سازمان ايجاد ارزش ميكند و به نوعی در ارایه پیشنهادات لازم در این خصوص حضور پررنگ تری دارد.
فناوری اطلاعات به عنوان یک شریک کسب و کار
فناوری اطلاعات توسط کسب و کار به عنوان یک شریک با کلاس بالاتر که حرف های بیشتر و مهمتری برای گفتن دارد، پذیرفته می شود که می توان سخن آن را در زمان تدوین استراتژی سازمانی نیز شنید و به آن ترتیب اثر داد. فناوری اطلاعات با اعتماد به نفسی که پیدا کرده است این امیدواری را دارد که بتواند داده های ارزشمندی را برای اتخاذ تصمیمات مهم و اثربخشی عملیات ارایه كند. بررسی اثرات ایده ها و میزان وابستگی بین آنها در تعامل بین فناوری اطلاعات و کسب و کار از دیگر وظایف فناوری اطلاعات است. فناوری اطلاعات لازم است در عمل توانمندی خود را نشان دهد و بر اساس ساختارهای انعطاف پذیر به نیازهای کسب و کار به سرعت و مقرون به صرفه پاسخ دهد تا سازمان به استناد آنها بتواند در مسیر صحیح رو به جلو حرکت کند .
فناوری اطلاعات به عنوان یک عامل توانمند ساز
با رشدی که فناوری اطلاعات داشته است، اعتقاد مدیران کسب و کار به آن بیشتر شده است. مدیران کسب و کار که دارای قابلیت پیش بینی نیازهای آتی هستند، ظرفیت فناوری اطلاعات و سایر فناوری ها را از دریچه ای جدید بررسی می کنند و فرصت های کسب و کار جدید را به سرعت شکار می کنند. در ادامه، ساختارهای فناوری اطلاعات به آنها کمک می کند تا به سرعت خود را با نیازهای جدید تطبیق و متعاقب آن تغییر بدون درنگ داشته باشد. فناوری اطلاعات خودش را به عنوان بخش جدائی ناپذیر از کسب وکار می بیند که می تواند ایده های کسب و کار جدیدی را از طریق قابلیت ها و ظرفیت فناوری های موجود و فناوری های نوآورانه و ابتکاری عملی سازد.
همه ترفندهاي فناوري براي فروش بيشتر!
پیشرفت در علوم و صنعت کامپیوتر، مخابرات و فناوری اطلاعات تا به حال تاثیر عمده ای در جذب و تعامل مشتریان توسط شرکت ها ایجاد کرده است. رونق تکنولوژی همواره دسترسی به مشتریان برای توسعه و توزیع بهتر و موثرتر محصولات مورد نیاز آنها، ارائه خدمات دیداری نمایندگان شرکت با مشتری و ارتباط با مشتریان در گروه های بزرگ یا یک به یک از طریق ویدئوکنفرانس برای شرکت ها را تسهیل کرده است، بهعنوان مثال، محققان بازاریابی در ساختمان مرکزی شرکت مورد نظر در یک شهر می توانند با استفاده از چند کلیک موس از طریق ویدئو کنفرانس نکاتی را به مشتریان خود در شهرهای دیگر یادآور شوند.
بازاریابان با استفاده از رایانههای بسیار قوی می توانند با ایجاد پایگاه داده های دقیق و استفاده از آنها برای هدف قرار دادن مشتریان با پیشنهادات طراحی شده براي برآورده شدن نیازهای آنها فعالیت های ویژهای را در دستور کار خود قرار دهند. الگوهای خرید با موج جدیدی از ارتباطات و ابزار تبلیغاتی در رسانه ها و ویدئوهای تعاملی که از دکه ها در فرودگاه ها و مراکز خرید منعکس می شوند، ایجاد شده و بازاریابان از طریق آن می توانند مشتریان انتخاب شده را با پیام های با دقت بالا هدف قرار دهند.
از طریق تجارت الکترونیک، مشتریان می توانند طراحی، سفارش و پرداخت هزینه برای محصولات و خدمات خود را ارائه دهند بدون اینکه از خانه خارج شوند. با استفاده از صفحه های نمایش می توان فروشگاه های مجازی آنلاین را براي فروش محصولات شرکت خود طراحی کنند. اگر بازاریابی امروزه رونق وسیعی دارد به علت پیشرفت علم در حوزه های کامپیوتر، مخابرات و فناوری اطلاعات است. برجسته ترین شاهراه اطلاعات و ستون فقرات فناوری اینترنت است. اینترنت هر روز گسترده می شود و شبکههای جهانی کامپیوتر بدون هیچ گونه محدودیتی رو به رشد هستند.
هزينه هايي كه نصف شده است
در اين ميان، اینترنت را باید بزرگ ترین سامانه ای دانست که تاکنون به دست انسان طراحی، مهندسی و اجرا شده است. ریشه این شبکه عظیم جهانی به دهه ۱۹۶۰باز میگردد که سازمانهای نظامی ایالات متحده آمریکا برای انجام پروژههای تحقیقاتی برای ساخت شبکهای مستحکم، توزیع شده و باتحمل خطا سرمایهگذاری کردند. با استفاده از اینترنت ارتباط کارکنان دفاتر از راه دور، بیشترین سرعت در توسعه و توزیع محصولات و اطلاعات خرید و فروش آنها و ایجاد روابط نزدیک با مشتریان و تامینکنندگان به سادگی صورت می پذیرد. شرکتها در شبکه جهانی وب توانسته اند علاوه بر دسترسی به میلیونها مشتری جدید، هزینه های تبلیغات تلویزیونی محصولات خود را بهشدت کاهش دهند.
شرکت ها در تلاش هستند به هر نحوی مشتریان جدیدی را به سمت وب سایت خود جذب کنند. برای مثال سازندگان خودرو تویوتا، از سایت خود در اینترنت برای توسعه روابط با دارندگان محصولات این شرکت و همچنین فروش اتومبیل استفاده می کنند. این شرکت علاوه بر اطلاعات کالاها در سایت خود، خدمات فروشنده، اطلاعات لیزینگ، موارد دیگری را نیز جهت جذب بیشتر مخاطبان در سایت خود منعکس میکند، بهعنوان مثال بازدیدکنندگان می توانند با ورود به سایت مجلاتی مانند: زندگی یک مرد، زنان، هنر زندگی، خانه زندگی، فرهنگ خودرو و… را مورد مطالعه قرار دهند. طرفداران ورزش می توانند با رفتن به سایت نایک، علاوه بر جدیدترین محصولات این شرکت آخرین آمار رکوردهای مایکل جردن یا آخرین حرکات تایگر وودز را تماشا کنند.
به نظر میرسد امروزه تمامی کسبوکارها از همان ابتدا به راهاندازی فروشگاه آنلاین محصولات خود روی اینترنت تمایل دارند. همه در حال مسابقه برای به دست آوردن فرصت های بازاریابی در اینترنت هستند، با توجه به تلاش شرکت ها و پتانسیل اینترنت باید توجه داشت ورود به فضای مجازی مشکلات فراوانی را به همراه دارد. چگونه می توان میلیون ها مخاطب را به سمت سایت خود جذب و آنها را به مشتریان واقعی تبدیل کرد؟ و چگونه میتوان مشکلات امنیتی را شناسایی و آنها را رفع کرد؟
شرکت هایی که شبکه های کامپیوتری داخلی خود را در ارتباط با جهان خارجی قرار میدهند باید توجه داشته باشند حملات احتمالی توسط خرابکاران همیشه وجود دارد. بهعنوان نمونه، مصرفکنندگان باید در مورد ارسال شماره کارت اعتباری حساب خود و سایر اطلاعات شخصی که بسیار محرمانه هستند محتاط باشند؛ اطلاعاتی که ممکن است در فضای مجازی مورد سوءاستفاده قرار گیرد. در نهایت، استفاده از وبسایت میتواند ریسک پذیر باشد. شرکت ها می توانند با بهکارگیری کامپیوترهای قدرتمند، خطوط تلفن امن و فناوری های پیشرفته و پیچیده که ضریب امنیت آنها بسیار بالاست از خطرات احتمالی بکاهند.
مسلم نوری