آیا کسب و کاری مبتنی بر تجارت الکترونیک در اندازه های کوچک یا متوسط دارید؟ یا شاید مسئول مدیریت امور و چرخاندن چنین وب سایتی در اختیار شماست؟ اگر پاسخ مثبت است، حتماً برای ترفیع و ترویج محصولات و خدمات خودتان ترکیبی از چندین استراتژی و تکنیک مختلف رادارید. اگر این چنین نیست، پس فراموش نکنید که در حال از دست دادن فرصت های بی شماری برای افزایش درآمد و دیده شدن سایت خودتان هستید.
کانال ها و روش های فروش از طریق شبکه های اجتماعی یا توزیع در سطح سایت های فروش کالا به هیچ وجه به عنوان رقیبی برای یکدیگر در نظر گرفته نمی شوند، بلکه در حقیقت، مکمل یکدیگر هستند و هر دو باید در یک مدل کسب وکار در جای خودش مورد استفاده قرار بگیرد. البته اینکه استفاده از کدام یک از آنها را زودتر شروع کنید هم اهمیت چندانی ندارد، فقط باید یکی را انتخاب کرده و پیش از دیگری شروع کنید و مرحله به مرحله آن را توسعه دهید.
در این مطلب قصد داریم به طور اجمالی به این موضوع بپردازیم که فروش از طریق شبکه های اجتماعی و یا توزیع از طریق سایت های فروش کالا هر یک چطور می توانند به توسعه کسب و کار شما کمک کنند.
فروش از طریق شبکه های اجتماعی
فروش از طریق شبکه های اجتماعی یا به اختصار فروش اجتماعی عبارت است ایجاد ارتباطات حقیقی و بلندمدت از طریق شبکه سازی اجتماعی که می تواند با سرمایه گذاران بالقوه، کارکنان، همکاران و همچنین دیگر کسب و کارها شکل بگیرد. درحالی که ممکن است چنین ارتباطی به طور طبیعی بین شما و طرفداران شما شکل بگیرد، در زمان آمادگی داشتن برای توسعه آن باید به فکر تغییر و ایجاد بازبینی در آن باشید. شبکه های اجتماعی مختلف فیس بوک کاملاً علاقه مند به کمک کردن به شما برای توسعه این روابط هستند و البته برای این کار هم ایجاد و توسعه یافته اند، البته به ازای هزینه ای که باید آن را بپردازید. البته با توجه به اینکه امروزه بیش از 75% مردم به این شبکه ها دسترسی داشته و از آن ها استفاده می کنند، هزینه ای که این شبکه ها در ازاء خدمات خود از شما طلب می کنند، بسیار ناچیز است و همین موضوع است که موجب قدرتمند شدن این شبکه ها و البته تبدیل شدن آن ها به ابزاری استراتژیک برای کسب وکارها می شود.
تم کلی فروش اجتماعی ایجاد و گسترش یک کمپین از طریق بازاریابی دهان به دهان در رابطه با یک محصول یا خط محصول خاص است. زمانی که نوبت به خرید یک محصول می رسد، مصرف کنندگان اغلب توجه خاصی به نظر دوستان و همکاران خوددارند. توجه داشته باشید که تبلیغات ممکن است به هرحال پس از مدتی اثربخشی خود را از دست بدهند، اما پیشنهاد شدن یک محصول یا خدمت به صورت شخصی یا تائید آن توسط دیگر دوستان و همکاران چیزی که به ندرت نادیده گرفته می شود.
به این اطلاعات آماری در این رابطه توجه داشته باشید:
– 81% از افراد پاسخ دهنده به سؤالی در این رابطه اعلام کرده اند که پست های دوستان و همکاران در شبکه های اجتماعی به طور مستقیم بر تصمیم خرید آن ها تأثیرگذار بوده است.
– احتمال خرید محصول توسط مصرف کنندگان در صورت پیشنهاد شدن آن توسط دیگران تا 71% بیشتر می شود.
– 74% از مصرف کنندگان برای دریافت راهنمایی در رابطه با تصمیم خرید از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند.
– مصرف کنندگان امروزی با حجم انبوهی از اطلاعات، حجمی به مراتب بیشتر از ظرفیت مصرف نوع بشر روبرو هستند. درنتیجه، ایمیل ها، تبلیغات آنلاین و پیام های ترویجی بسیار زیاد در دریای بی انتها این پیام ها گم می شوند. اینجاست که شبکه های اجتماعی اثربخشی خود را ثابت می کنند. امروزه مصرف کنندگان بیش از هر زمان دیگر سعی در اجتناب از توجه به انواع کانال ها و مجاری ترویجی و تبلیغی دارند و بیشتر به شبکه های اجتماعی و گروه های فعال در آن ها توجه می کنند. آن ها بیشتر در پی کسب توصیه های کاربردی و پیشنهاد شدن محصولات از طریق شبکه هایی همچون فیس بوک، توییتر و پینترست و لینکداین هستند.
از طرف دیگر فروش اجتماعی چالش بزرگی را هم در برابر بازاریابان فعال در عرصه تجارت الکترونیک قرار می دهند.
حقیقت این است که زیرساخت های شبکه های اجتماعی محل یا آغازی برای یک معامله مستقیم نیستند. کاربران شبکه های اجتماعی عموماً به منظور تعامل با دوستان خود در این فضای اجتماعی مجازی قرار می گیرند و حس و حال خرید کردن ندارند. با این وجود، کاری که شبکه های اجتماعی به بهترین نحو ممکن انجام می دهند کمک کردن به شما در دسترسی پیدا کردن مصرف کنندگان بالقوه، آگاه ساختن آنها در رابطه حضور شرکت شما و اطلاع از محصولات و خدمات شماست. هدف این است که آنها شما را دوست باشند و اطلاعات محصولات و تخفیف های شمارا با دوستان خود به اشتراک بگذارند. موفقیت فروش از طریق شبکه های اجتماعی در واقع وابسته به موارد زیر است:
1- شناخت مشتریان و مراجعین بالقوه
2- یافتن یک وجه مشترک براي آغاز گفتگو دوجانبه و توسعه ارتباطات
3- گسترش روابط
منبع: آي بازاريابي