معاون مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی درباره ساماندهی پیامرسانها، از آغاز فاز دوم حمایت از پیامرسانهای داخلی خبر داد. البته تأکید بر حمایت از پیامرسانهای داخلی در حالی است که به گفته عباس سوشه در گفتوگو با «ایسنا» هنوز مشخص نیست با شروع مرحله دوم حمایت از این پیامرسانها، مشکلات آنها نیز حل شده و بتوانند بهعنوان جایگزین پیامرسانهای خارجی و حذف آنان بهعنوان یک گلوگاه، عمل کنند. علاوه بر آن، پیش از این پنج پیام رسان از ۷ پیام رسان بومی کشور پس از دریافت وام پنج میلیاردی، پهنای باند رایگان و امکاناتی از این دست از زیر چتر حمایت خارج شدند.
این مقام مرکز ملی فضای مجازی در حالی نسبت به ادامه حمایت دولت و دستگاههای ذیربط ابراز امیدواری کرده که پیش از این رئیس سازمان فناوری اطلاعات در گفتوگو با «دنیای اقتصاد» گفته بود مجموعه وزارت ارتباطات به اجبار از پیامرسانها به شکل پرداخت وام پنج میلیارد تومانی حمایت کرده است. در همین راستا رئیس شرکت زیرساخت، دیگر معاون وزیر ارتباطات گفت: «نخستین نکته مورد تاکید وزارت ارتباطات این است که سند حمایت از پیامرسانهای بومی با هدف اصلاح عواملی که مانع از حضور و رجوع مردم به پیامرسانهای داخلی میشود به تصویب رسید تا این موانع را تسهیل کند. نظر وزارت ارتباطات این است که در حال حاضر به دلیل عدم اقناع افکار عمومی، مراجعه مردم به پیامرسانهای داخلی کمرنگ است و شتابی که باید داشته باشد وجود ندارد و اقبال عمومی به سمت این شبکهها کم است.» از نظر معاون مرکز ملی فضای مجازی، این اقبال کمرنگ پیامرسانهای داخلی در میان کاربران ایرانی، دلایلی مانند روند کند فیلتر کردن تلگرام بوده بهطوری که به گفته وی، زمانی که تلگرام فیلتر شد، مردم به پیامرسانهای داخلی برگشتند اما با شرایطی که برای برخی از نسخههای فارسی ایجاد شد و نیز با کند شدن روند فیلترینگ و دلایل دیگر، دوباره مردم به شرایط قبلی بازگشتند.
اظهارات وی در حالی است که به گفته وزیر ارتباطات، پس از گذشت یک ماه از فیلتر شدن تلگرام در ایران، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد در حالی که هفت میلیون نفر پیامرسانهای داخلی را نصب کردهاند، تنها یک میلیون نفر از تلگرام خارج شدهاند. اکنون که نزدیک به هفت ماه از فیلتر شدن و تلگرام میگذرد و به گفته وزیر در مطلبی که اخیرا در توییتر منتشر کرده، پیامرسانها از خدماتی مانند وام، پهنای باند رایگان، نیم بها شدن مصرف آنها برای کاربران، فضای مراکز داده رایگان برخوردار شدند نتوانستند، موفق باشند و همچنان برای ادامه حیات خواستار کمک هستند.
منبع:دنیای اقتصاد