ارزش تجارت جهانی هوش مصنوعی تا پایان سال ۲۰۱۸ به حدود ۲/ ۱ تریلیون دلار خواهد رسید
هوش مصنوعی یکی از پدیدههای جدید دنیای تکنولوژی است که با سرعت زیادی در حال رشد و توسعه در زمینههای مختلف است. به این ترتیب کارشناسان انتظار دارند کسب و کارها و بهطور کلی تجارت وابسته به هوش مصنوعی هم در سالهای آینده با روند قابل قبول رشد کند.
جدیدترین بررسیهای انجام شده از سوی موسسه تحقیقاتی گارتنر در این مورد نشان میدهد که ارزش تجارت جهانی هوش مصنوعی تا پایان سال ۲۰۱۸ به حدود ۲/ ۱تریلیون دلار خواهد رسید که این میزان در مقایسه با سال ۲۰۱۷ رشد سالانه ۷۰ درصدی خواهد داشت. بر اساس این بررسیها، پیشبینی میشود ارزش تجارت جهانی هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۲ هم به ۹/ ۳ تریلیون دلار برسد. در این بررسی کارشناسان گارتنر تمام کسب و کارها و بنگاههای تجاری که به صورت مستقیم مربوط به هوش مصنوعی هستند را از سه جنبه تجربه مشتری، منابع درآمدی جدید و کاهش هزینههای جاری مورد بررسی قرار دادهاند. «جان دیوید لاولاک» یکی از این کارشناسان معتقد است: «هوش مصنوعی به دنبال پیشرفتهای پردازش کامپیوتری، حجم و تنوع دادهها و همچنین توسعه شبکههای ارتباطی جدید، انقلابیترین بخش صنعت تکنولوژی در طول ۱۰ سال آینده خواهد بود. یکی از بزرگترین منابع متراکم برای محصولات و خدمات مرتبط با هوش مصنوعی، نیاز کسبوکارهای جدید به این تکنولوژی در طول سالهای آینده است. در واقع بنگاههای تجاری به دنبال کاهش هزینههای جاری، تسریع روند ارائه خدمات و همچنین فراهم آوردن تجربه کاربری بهتر برای مشتریانش به کمک این تکنولوژی هستند».
بررسیهای انجام شده از سوی گارتنر نشان میدهد روند رشد ارزش تجارت هوش مصنوعی در سراسر جهان در سال ۲۰۱۸ به اوج خود رسیده و به تدریج این رشد کمتر و کمتر میشود، تا جایی که انتظار میرود بعد از سال ۲۰۲۲ به روندی ثابت و راکد برسد. کارشناسان معتقدند استفاده از تکنیکهای هوش مصنوعی برای بهبود تعامل با مشتریان با هدف صرفهجویی در زمان و هزینه، کمک زیادی به بهرهوری بیشتر کسب و کارها و بنگاههای تجاری میکند. آنها پیشبینی میکنند که استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی کمک میکند تا فروش محصولات افزایش یافته و فرصتهای جدید برای ارائه خدمات و محصولات ایجاد شوند. تقویت و پشتیبانی از فرآیند تصمیمگیری در بخشهای تجاری یکی از مهمترین کاربردهای هوش مصنوعی در دنیاست که انتظار میرود ۳۶ درصد از کل ارزش تجارت این تکنولوژی در سال ۲۰۱۸ و ۴۴ درصد از ارزش آن در سال ۲۰۲۲ را به خودش اختصاص بدهد.
هوش مصنوعی همچنین نیاز به نیروهای انسانی برای انجام امور سادهای مانند پاسخگویی و مکاتبات را به طرز چشمگیری کاهش داده و به این ترتیب کمک میکند تا کسب و کارها این هزینه را برای توسعه بهتر و بیشتر خودشان صرف کنند. به این ترتیب پیشبینی میشود نمایندگان مجازی که جایگزین نیروهای انسانی میشوند در سال ۲۰۱۸ سهم ۴۶ درصدی و در سال ۲۰۲۲ سهم ۲۶ درصدی از ارزش تجارت جهانی هوش مصنوعی را در اختیار خودشان بگیرند. سیستمهای خودکار تصمیمگیری و انتخاب هم از هوش مصنوعی برای انجام بهتر و سریعتر وظایفشان کمک میگیرند و میتوانند بسیار مفید باشند. این بررسیها نشان میدهد که سیستمهای خودکار تصمیمگیری ۲ درصد از ارزش تجارت جهانی هوش مصنوعی در سال ۲۰۱۸ را به خودشان اختصاص بدهند و این سهم تا سال ۲۰۲۲ تا ۱۶ درصد هم افزایش پیدا کند.
منبع:دنیای اقتصاد