ده ترفند بازاریابی در شبکه اجتماعی فیس بوک

اگر به شما بگویم که این مقاله در رابطه با ترفندهای بازاریابی در اولین و بهترین شبکه اجتماعی دنیا است، شاید اصلاً نیازی به استفاده از کلمه فیس بوک هم نداشته باشم. یعنی به عبارتی

اگر به شما بگویم که این مقاله در رابطه با ترفندهای بازاریابی در اولین و بهترین شبکه اجتماعی دنیا است، شاید اصلاً نیازی به استفاده از کلمه فیس بوک هم نداشته باشم. یعنی به عبارتی شاید امروزه بتوان گفت مثلاً کشور یا منطقه ای ممکن است جاده آسفالت شده مناسب برای رفت وآمد نداشته باشد، ولی مطمئناً یک نفر از اهالی آن شهر در این شبکه اجتماعی یعنی فیس بوک حضور دارد و این میزان محبوبیت و معروف بودن این شبکه و کلاً شبکه های اجتماعی را نشان می دهد.

اینکه چه رازی در پشت رشد و محبوبیت فوق العاده ای شبکه اجتماعی نهفته است و اینکه استراتژی که باعث سرآمد شدن این شرکت در بین این همه شرکت های مختلف شده است، خود سؤالی است که شاید حتی برای خیلی از فعالان این شبکه ناشناخته باشد. در ادامه این مطلب فهرستی از درس های بازاریابی از این شبکه را در اختیار شما می گذاریم.

1- نوآوری

اولین ویژگی فیس بوک نوآوری آن است. برخی از شبکه های اجتماعی حتی پیش از فیس بوک هم حضور داشتند که ازجمله می توان به اورکات و مای اسپیس اشاره کرد. بااین وجود، فیس بوک تجربه کاربری و ظاهری را به دنیای مجازی آورد که دنیای مجازی را با تحول فوق العاده ای روبرو ساخت. شکی در رشد غیرقابل باور فیس بوک در عرصه رسانه های آنلاین وجود ندارد و این تنها به دلیل نوآوری این شبکه در ظاهر و تجربه کاربری و همین طور الگوریتم های آن است.

2- ارتباطات اهمیت بسیار زیادی دارد

مارک راکربرگ همیشه گفته که در ابتدا فیس بوک را راه اندازی کرده چراکه خواهان تجربه یک دانشکده در دنیای مجازی به صورت همراه و در هرلحظه را داشته است و ارتباطات در این مورد اصل و درون مایه اصلی بوده است. مردمی که در دنیای واقعی همدیگر را می شناسند، به راحتی می توانند در محیط فیس بوک هم باهم دوست باشند و این تجربه دقیقاً همانند محیط یک دانشکده است. شما می خواهید با دوستان، خانواده و افراد هم فکر خو در ارتباط باشید و فیس بوک این فرصت را برای شما فراهم آورده است.

3- همه باهم در زیر یک سقف شعار جدید است

فیس بوک، همانند خرده فروشان مدرن، از سیاست همه چیز و همه کس در زیر یک سقف پیروی کرده است. نه تنها فیس بوک یک شبکه اجتماعی بود، بلکه بازی های آنلاین هم ارائه می داد، قابلیت به اشتراک گذاری ویدئو هم داشت، قابلیت توسعه اپلیکیشن هم داشت، از کسب وکارها حمایت می کرد و برای آن بازاریابی می کرد و درنهایت کیفیت در تمام این امور داشت. پس شعار همه باهم در زیر یک سقف واقعاً برازنده آن بود.

4- پیوستگی و تداوم در کار

یکی از سیاست های فیس بوک این است که سرورهای آن هرگز خاموش نشده یا با مشکل فنی مواجه نمی شوند و در تمام مدت شبانه روز به صورت 24 ساعته فعالیت دارند. به طور مشابه، تجربه کاربر و ظاهر فیس بوک هم تقریباً همواره به یک صورت باقی مانده است و همواره بازخورد مناسبی برای گروه پشتیبانی و توسعه ارائه می کند. پس درس دیگر از این شرکت بزرگ ادامه راه و روند اصلی برای طولانی مدت بدون تغییر است، مگر آنکه نیاز به اجرای تغییری بزرگ در کل سیستم لازم و ضروری باشد.

 5- موبایل و همراه بودن

زمانی که اندروید وارد دنیای آنلاین شده بود، فیس بوک بلافاصله با استفاده از یک اپلیکیشن وارد دنیای موبایل و همراه شد. اپ فیس بوک و پیام رسان فیس بوک در این عرصه برای داشتن عملکرد خوب و مطلوب زبان زد همه کاربران این شبکه است. فیس بوک به خوبی متوجه شد که اگر بر روی گوشی های هوشمند حضور نداشته باشد، خیلی زود با شکست بزرگی مواجه می شود و این شکست از جانب گوگل با زیرساخت اندروید آن خواهد بود.

 6- دارایی های آینده را خریداری کنید

فیس بوک سابقه خریدهای فوق العاده و بزرگی را دارد که دو مورد از بزرگ ترین های آن واتس آپ و اینستاگرام است. فیس بوک خیلی زود فهمید که آینده خوبی در انتظار این شرکت هاست و با خرید زودهنگام این دو ابزار سرمایه گذاری خیلی خوبی برای تبدیل شدن به نام اول و شماره یک در بین رسانه های اینترنتی انجام داد. خریدن سرمایه هایی از آینده هنری است که فیس بوک در آن حرف اول را می زند.

 7- از جوانی شروع کنید

مارک زارکربرگ جوان ترین میلیاردر دنیا بود و این نکته به خوبی نشان می دهد که اگر شما با سن کم کار و فعالیت را شروع کنید، همواره شانس بیشتری برای موفقیت در اختیاردارید. چراکه باسن کم شما همواره انرژی و اشتیاق لازم برای ریسک منطقی و حساب شده را در اختیاردارید و در کنار آن نیاز به باور به توانایی موفقیت در خوددارید که امروزه در اغلب جوانان دیده می شود.

 8- بزرگ بی اندیشید

فیس بوک کار خودش را برفرض تبدیل شدن به یک شرکت بسیار بزرگ آغاز کرد و به این موضوع باور داشت و برنامه به همین ترتیب هم پیش رفت. بهترین نکته ای که می توان از شرکت های بزرگ آنلاین یاد گرفت این است که به خوبی بدانید چگونه باید کسب وکار موردنظر را توسعه داده و رشد بدهید. اگر شرایط آن طور که می خواستید پیش نرفت، آنگاه شاید دیگر گزینه ای غیر از خروج در اختیار نداشته باشید. اما اگر شرایط خوب یا خیلی خوب پیش رفت، آیا امکان و قدرت بزرگ شدن بر اساس انتظارات مشتری رادارید؟ فیس بوک خیلی سریع رشد کرد، اما گروه توسعه فنی خیلی خوبی هم در اختیار داشت که انتظارات مشتریان را برآورده می ساخت.

9- بازخورد دریافت کنید و ایده هایی را در این رابطه برای توسعه اجرا کنید

همیشه یک محصول یا خدمت را در حالی به بازار معرفی کنید که فرض بر این باشد در آینده با دریافت بازخورد آن را ارتقاء داده و بهبود می بخشید. فیس بوک مثلاً گروه بسیار فعال و فوق العاده در اختیار دارد که با استفاده از بازی ها و اپلیکیشن ها زیادی را تحت این شبکه اجتماعی تولید می کنند و فیس بوک با چنان هماهنگی با این گروه فعالیت می کند که هرچند وقت تغییرات بسیار زیادی در این شبکه برای منطبق شدن با نیازهای آن ها این گروه برنامه ریزی انجام می دهد. شاید خیلی از کاربران از این موضوع اطلاعات خاصی نداشته باشند، اما خوب است که بدانید که در پشت هر یک صفحه از فیس بوک بیش از چند میلیون کد قرار دارد.

10- ایده های منحصربه فرد برای درآمدزایی

فیس بوک در ابتدا با این هدف فعالیت خودش را آغاز کرد که هرگز نیازی به تبلیغات ندارد. اما این موضوع بعدها در مواجه با رقبا تغییر کرد و اکنون فیس بوک حجم زیادی از تبلیغات را منتشر می کند. در ابتدا یکی از منبع های مهم درآمدی برای فیس بوک تبلیغ بازی ها و اپلیکیشن هایی بود که مردم خواهان تبلیغ آن ها در این شبکه بودند. مثلاً یکی از نمونه های قدیمی این اپلیکیشن ها Farmville بود که مردم برای داشتن حتی چند امتیاز بیشتر حاضر به پرداخت پول بودند و با استفاده از این نمونه ها فیس بوک قادر به جذب حجم بالایی از ترافیک و درآمد بود.

 

منبع: آي بازاريابي

پشتیبانی
پشتیبانی راهنمایی و پشتیبانی نرم‌افزارهای پگاه‌سیستم.
۰۲۱-۴۱۳۶۷۰۰۰

فروش
مشاوره تخصصی، ارائه راه‌کارهای نرم‌افزاری مالی و سازمانی.
۰۲۱-۴۱۳۶۷۰۰۰

ایمیل
با آدرس پست الکترونیک پگاه‌سیستم مکاتبه فرمایید
info@pegahsystem.com

نشانی
تهران، سهروردی شمالی – خیابان هویزه شرقی – نرسیده به خیابان شریعتی – پلاک ۱۸ – واحد ۱
تلفکس :۴۱۳۶۷۰۰۰-۰۲۱