هرچند استفاده از شبکه های اجتماعی بهترین و موثرترین و البته کم هزینه ترین روش تبلیغ برای یک استارت آپ است. اما هیچ کدام از این صفت ها باعث نمی شود تا شما به دنیای مجازی وارد شوید و صفحات را به روز نکنید، نسبت به پیام ها بی تفاوت باشید و بدون توجه از روی لایک ها بگذرید. باید حواستان باشد که کم هزینه بودن حضور در شبکه های اجتماعی شما را گول نزند و آن را بی اهمیت نکند. در هر لحظه و هر ثانیه باید به خودتان یادآوری کنید که این کم هزینه بودن یک فرصت است و شما لباس رزم پوشیده اید تا از این فرصت به خوبی استفاده کنید. به همین خاطر است که پیش از ورود به دنیای مجازی، باید پیش خودتان سه قسم را تکرار کنید؛ یک چیزی شبیه به قسم پزشکان که قول می دهند نسبت به جان ما مسئولانه رفتار کنند و قشر و طبقه اجتماعی و رنگ و نژاد را در تصمیم هایشان دخالت ندهند. شما هم برای ورود به دنیای مجازی و آماده کردن صفحه ای به نام شرکت تازه تاسیس، باید سه جمله را به خاطر بسپارید و هیچ گاه آنها را از یاد نبرید. دست کم تا وقتی که تبدیل به شرکت بزرگ تری نشده اید که کمپین تبلیغاتی تان اتوبان های شهر را بگیرد، آنها را فراموش نکنید.
قسم اول؛ برنامه ریزی
درست است که ما به شما می گوییم اهمیت حضور در دنیای مجازی آنقدر زیاد است که آن لیوان آب را از دست تان زمین بگذارید و صفحه ای بسازید، اما این درجه از اهمیت به این معنا نیست که در تمام شبکه های اجتماعی وارد شوید و صفحاتش را خالی بگذارید. شما باید به دنبال بهترین تکنیک برای استارت آپ خود بروید. ممکن است برای کار شما، فضای توییتر بهترین نتیجه را بدهد و ممکن است برای کار دیگری اینستاگرام چنین موقعیتی ایجاد کند. ممکن است یک نفر پیدا شود و فیس بوک را انتخاب کند. هر شغلی، دنیای مجازی خاص خود را دارد؛ آن بخش از شبکه های اجتماعی که کار را در بهترین حالت نمایش می دهند. در شرایطی که اصل اول روی دسترسی و برنامه ریزی تاکید می کند، باید به خودتان بگویید که مخاطبان شما بیشتر در کدام بخش از دنیای مجازی فعال هستند. ممکن است یک برنامه ساده و کمتر آشنا، بهترین راه حل برای شما باشد و فاصله اندک میان شما و مخاطبانتان را از میان بردارد. پس در نخستین قدم شبکه مجازی ویژه را انتخاب کنید و به خودتان بگویید که برای چنین دنیایی می توانید دست به تولید محتوا بزنید. مثلا اگر از آن استارت آپ های مینی مال هستید که تک بیت های شعر هم در کار شما دخیل هستند، می توانید از ۱۴۰ کاراکتر توییتر بهترین بهره را ببرید. همان طور که اگر عکس های مربوط به استارت آپ شما خوش آب و رنگ از آب درمی آیند، اینستاگرام بهترین گزینه است. اما چه کسی می تواند بگوید که در محیط بدون عکس یک دفتر استارت آپی، می توان صفحه اینستاگرام موفق ساخت؟ با صفحه اینستاگرام، مخاطب به دست آورد و قدم روی پله های موفقیت گذاشت؟
قسم دوم؛ مدیریت
پس پیش از هرچیز دست به انتخاب بزنید و یادتان نرود که هیچ چیز بدتر از این نیست که صفحه ای در دنیای مجازی بسازید و آن را بی هدف رها کنید. این دقیقا آن لحظه ای است که شما به قسم دوم قدم گذاشته اید. اگر توانایی و وقت مدیریت صفحات در دنیای مجازی را ندارید، آنها را نسازید. اگر محتوایی برای این موارد در دسترس شما نیست، با ساختن اکانت مسیر سخت پیش رو را سخت تر نکنید. این صفحه های خالی از محتوا، مخاطب را دلسرد می کرد و همان اندک مشتری های بالقوه را نیز از شما می گیرد. همان یک نفر و دو نفر که به این صفحه پیغام می دهند، برای خودشان هزار امید و آرزو دارند و اگر پیغامشان بی پاسخ بماند، شما را از یاد می برند. آنها پیغام را می فرستند و حتی باورشان نمی شود که شما به این صفحه وارد نشده اید. به همین دلیل است که پس از ورود به دنیای مجازی باید مطمئن شوید که می توانید این صفحات را مدیریت کنید، به صورت منظم و منطقی محتوا ارائه دهید و به سوالات پاسخ دهید. همان طور که باید مطمئن شوید تمام این صفحات در یک مسیر حرکت می کنند و راه و بیراهه را می شناسند.
قسم سوم؛ آینده نگری
حواستان باشد که برای رسیدن به فالوئرهای فداکار، باید به صورت منظم پست بگذارید و باید دقت کنید که هدف اصلی صفحه شما با صفحه کمپانی های بزرگ تر تداخل نداشته باشد. کمپانی های بزرگ تر، با کمپین های تبلیغاتی فعال و عکاس های حرفه ای و تیم تولید محتوای قدرتمند، پیش از آنکه فکرش را بکنید شما را از صفحه روزگار محو می کنند. حتی اگر در ذات، استارت آپ شما با یکی از کمپانی های بزرگ تداخل نداشته باشد، اگر در دنیای مجازی به قلمرو آنها وارد شوید، اثر و نشانی از شما باقی نمی ماند. شما نیاز به جلب توجه دارید و آنها دور را از دست شما خارج می کنند. با این وجود، اگر یکی از این کمپانی های بزرگ، توییت متفاوتی درباره کار ویژه انجام داد که دانستنش به مخاطبان شما انگیزه و روحیه می داد، از بازنشر و ترجمه آن دست برندارید. اگر از چنین مسیری به موفقیت رسیدید، به سادگی همان نخ را ادامه دهید و به سرنخ ماجرا برسید؛ به جایی که مخاطبان شما صف کشیده اند. البته مخاطبان کم و محدودی که از روز نخست حرفش را زده بودیم. انتظار یک ماجرای بزرگ را نداشته باشید. اما شما می توانید از کوچک بودن شرکت نهایت استفاده را ببرید. می توانید پاسخ هایی هوشمندانه، بامزه و جالب یا حتی غیررسمی به مخاطب خود بدهید و از مزایای ابتدای راه سود ببرید.