در صفحه اینترنتی Content Marketing Institute آمده است: بازاریابی محتوا، روشی از بازاریابی است که در آن سازمان، به منظور جذب و دستیابی به مخاطبان، محتوایی ارزشمند، متناسب با شرایط فرهنگ، علایق مخاطب و… به صورتی مستمر ایجاد و منتشر می کند، با این هدف که اعمال مشتریان تبدیل به رفتاری سودبخش برای سازمان شود.
واژه کلیدی در این تعریف، کلمه ارزشمند است. واژه ای که تقریباً همه فعالیت های بازاریابی و تبلیغات را تحت تأثیر خود قرار می دهد. یک محتوای ارزشمند، هنگامی می تواند رنگ بازاریابی محتوا به خود بگیرد که مردم خواستار آن بوده، برای آنها ایجاد مطلوبیت کرده و به جای اجتناب، قصد استفاده از آن را داشته باشند.
فرض کنید اطلاعات مربوط به یک بنگاه اقتصادی از طریق یکی از رسانه های اجتماعی به تعداد کثیری از بازدیدکنندگان منتقل شده است، در این صورت، آیا تصور می کنید بازاریابی محتوا صورت گرفته است یا تبلیغات؟ برای پاسخ، باید بررسی شود اشخاص چگونه اطلاعات مربوطه را دریافت کرده اند و در معرض آن قرارگرفته اند.
همین شرایط را می توان برای دیگر محتواها نیز تعمیم داد. هنگامی یک بسته از اطلاعات در قالب بازاریابی محتوایی جای می گیرد که برای مخاطب ارزش به همراه داشته باشد؛ بنابراین در بازاریابی محتوا، هدف، ارائه ارزش تا حد ممکن به مخاطبان موردنظر است. شاید با این تعاریف و توضیحات کمی گیج شده باشید، لطفاً برای روشن شدن موضوع و درک بیشتر به مثال های زیر توجه کنید.
روش های زیادی برای بازاریابی محتوا وجود دارد به طوری که در این مقاله مختصر، نمی توان به همه آن ها رسیدگی کرد؛ اما آنچه در این مقاله آمده، مقدمه ای بر آشنایی شما با این مفهوم است، با این هدف که طرز فکر و تلقی شما از محیط اطراف مانند یک بازاریاب محتوا شود، در این صورت هرروز با ایده های بی شماری روبه رو خواهید شد که می توانید در مسیر بازاریابی خود، از آنها بهره ببرید. در زیر، به چهار روش به عنوان نمونه اشاره شده است که می تواند نقطه مناسبی برای آغاز بازاریابی محتوا باشد.
اینفوگرافیک: عموماً این نوع از گرافیک ها، عمودی و شامل اطلاعات متفاوتی مانند آمار و ارقام، جداول، نمودار ها و دیگر اطلاعات است. اگر اطلاعات گرافیکی مناسب باشند، می توانند برای سال ها روی سایت ها باقی بمانند یا اینکه از طریق رسانه های اجتماعی در فضای مجازی منتشر شوند و به این ترتیب اثری عمیق تر و ماندگارتر بر مخاطب خواهند گذاشت. می توان به اطلاعات گرافیکی داده های دیگری مانند استراتژی سازمان، اهداف آتی، تحقیقات انجام شده و همچنین حق کپی رایت اضافه کرد. حتی می توان از طریق سایت Pinterest اطلاعات گرافیکی خود را در میان کسب وکارهای مرتبط توزیع کرد. این کار هزینه ای جز صرف زمان ندارد.
صفحه اینترنتی: تفاوت اساسی بین یک صفحه معمولی اینترنتی و صفحه ای که در آن بازاریابی محتوایی صورت می گیرد، تنها در جذابیت صفحه و محتوای آن است. همین عامل است که سبب می شود نه تنها بازدیدکننده صفحه را نبندد بلکه اطلاعات موجود را مطالعه کند.
پادکست: از آن بانام رادیوی اینترنتی نیز یاد می شود. این روش ارائه محتوا، در سال ۲۰۰۴ محبوبیت و گسترش یافت.
ویدئو: از آنجاکه عموم مردم تصور می کنند استفاده از پادکست و ویدئو دشوار و گران است، این دو روش کمتر در بازاریابی محتوا به کار گرفته شده است؛ اما صرف نظر از هزینه تجهیزات صوتی- تصویری باکیفیت، بهره وری از این دو روش، آسان تر از آن چیزی است که تصور می شود و از سوی دیگر می تواند از تأثیرگذاری مناسبی هم برخوردار باشد.
منبع: هورموند