استارتآپهای حوزه تکنولوژی که روزگاری حتی بدون دلیل خاص و موجهی به جذب سرمایه از طرف شرکتهای سرمایهگذار اقدام میکردند حالا به دنبال پیادهسازی راهکارهایی تازه بهمنظور تداوم حضور خود در بازار، بدون اتکا به سرمایهگذاران هستند.
نشانههای رویتشده از فعالیتهای شش ماهه اخیر استارتآپهای حوزه تکنولوژی، از تغییر رفتار این شرکتهای نوپا در زمینه جمعآوری سرمایه حکایت دارد. به گفته Sean Dempsey از شرکت سرمایهگذاری Merus، استارتآپهای حوزه تکنولوژی هرچه در توان داشتهاند را به مرحله اجرا درآوردهاند تا از سرمایهگذاران پولی دریافت نکنند. Dempsey در این خصوص میگوید: ” بسیاری از شرکتها به سختی در تلاشند تا مجبور به جذب سرمایه بیشتر نشوند. مدیران استارتآپها به خوبی میدانند که پس از جذب سرمایههای جدید، بازگشت آنها به بازار، اصلا کار سادهای نیست.”
در واقع، فضای جذب سرمایه در شش ماه گذشته تغییر یافته و اکثر استارتآپها به این فهم رسیدهاند که سرمایهگذاریهای جدید ممکن است به ایجاد تاثیرات منفی روی ارزش کلی شرکت آنها منجر شده و یا آنها را وادار به پذیرش شرایط سرمایهگذاران، حتی در صورت تضاد با اهداف اصلی استارتآپ کند. یک نمونه از موارد اینچنینی را میتوان در گزارش وبسایت TheInformation از شرایط نامطلوبی که سرمایهگذاران پیش روی مدیران استارتآپها قرار دادهاند مشاهده کرد. به عنوان مثال، برخی شرکتهای سرمایهگذاری در توافقات مالی خود خواستار در اختیار داشتن حق وتوی ورود استارتآپ به بازار بورس (در مواردی که قیمتها و شرایط بر وفق مراد سرمایهگذاران نیست) شدهاند.
میزان حضور شرکتهای فعال در حوزه تکنولوژی که از ارزش بالایی برخوردارند دردورههای جدید جذب سرمایه در سهماهه اول سال جاری میلادی در مقایسه با مدت مشابه در سال گذشته، 63 درصد کاهش یافته است. ترس از جذب سرمایه به آن معنا خواهد بود که استارتآپها مجبور به سرکردن با بودجه فعلی و کاهش هزینههای درون شرکتی و یا استخدام خواهند بود و در نهایت نیز باید به دنبال راهکارهای خلاقانه برای تثبیت موقعیت خود باشند. Dempsey این روند را روزنه امیدی برای رسیدن به سوددهی و یا حداقل، راهکاری برای جلوگیری از سقوط ارزش استارتآپهای فعال در حوزه تکنولوژی میداند.
منبع:آی تی ایران