در دنیای کنونی به وضوح عادات مردم تغییر کرده است؛ انتظار مشتریان کنونی برقراری ارتباطی دوطرفه است که با تبلیغات سنتی امکان پذیر نیست.
رشد بازار گوشی های هوشمند و همینطور اینترنت پرسرعت باعث رشد فضای آنلاین شده است. جوانان شبکه های اجتماعی را برای پیگیری اخبار به تلویزیون ترجیح می دهند. در ایران نیز ضریب نفوذ اینترنت به 45.3 درصد رسیده است که تقریبا نیمی از جمعیت کشور را پوشش می دهد و برای ذکر یک آمار می توان به درآمد کانال های تلگرام در ایران که نزدیک به 23.3 میلیون دلار است، اشاره کرد اما مساله اصلی صرفا تبلیغات نیست؛ طبق آمار جهانی 81 درصد افراد هنگامی که صفحه ای تبلیغاتی باز می شود آن را می بندند و 71 درصد افراد علاقه ای به تبلیغات موبایلی ندارند اما با فرض خواندن تبلیغ شما، 73درصد افرادی که می توانند مشتری بالقوه شما باشند، در بار اول مواجهه با تبلیغ، آماده خرید نیستند و اگر ارتباطی مستمر ایجاد نشود، شما را فراموش می کنند. مساله دیگری که کسب وکارهای آنلاین با آن درگیر هستند، جذب ترافیک به سایت و بازگشت هزینه فعالیت های بازاریابی است که از راه های سنتی به دست نمی آیند.
کافی است به خودمان رجوع کنیم. ما چه برندی را در فضای آنلاین دوست داریم؟
محتوایی مفید و سرگرم کننده به ما ارائه دهد، در زمانی که ما به آن نیاز داریم بتوانیم به راحتی آن را بیابیم و در نهایت بتوانیم به آن اعتماد کنیم. بازاریابی درونگرا دقیقا همین تعریف را دارد: «تولید و نشر هدفمند محتوا به همراه ایجاد فضایی که به طور خاص برای مخاطبان طراحی شده تا نیازهای آنها را پاسخ دهد.»
فرایند کار به 4 مرحله تقسیم می شود:
جذب: در این مرحله راه حل هایی برای تبدیل یک فرد ناآشنا به بیننده ارائه می شود.
تبدیل: در این مرحله، بیننده به یک مشتری احتمالی تبدیل می شود.
نزدیک شدن: تبدیل مشتری احتمالی به مشتری قطعی
خوشحال سازی: تبدیل مشتری قطعی به طرفدار
منبع: مجله كسب و كار بازده