امن‌ترین پیام‌رسان‌های رمزنگاری شده جهان

این روزها که بحث حریم شخصی و حفاظت از اطلاعات خصوصی کاربران در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها بالا گرفته است، آگاهی از تعداد اپلیکیشن‌های پیام‌رسان رمزنگاری شده با ضریب امنیت بالا، مفید و کاربردی محسوب

این روزها که بحث حریم شخصی و حفاظت از اطلاعات خصوصی کاربران در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌ها بالا گرفته است، آگاهی از تعداد اپلیکیشن‌های پیام‌رسان رمزنگاری شده با ضریب امنیت بالا، مفید و کاربردی محسوب می‌شود.این گزارش به بررسی مختصری درباره معروف‌ترین اپلیکیشن‌های پیام‌رسان امن با قابلیت رمزنگاری پیشرفته می‌پردازد. فهرست زیر به مجموعه پیام‌رسان‌های امن و رمزنگاری شده‌ای اشاره دارد که در جهان به‌خاطر حفظ حریم شخصی کاربران مشهور و محبوب شده‌اند:

۱. سیگنال (Signal): اپلیکیشن پیام‌رسان سیگنال که برای نخستین‌بار به‌منظور در دسترس قرار گرفتن عموم مردم و کاربران در سال ۲۰۱۴ میلادی توسعه و منتشر شد، همواره به‌عنوان یکی از امن‌ترین پیام‌رسان‌های جهان نامیده می‌شود. دلیل امن بودن این پیام‌رسان آن است که از قابلیت Encryption End- to End یا رمزنگاری پیشرفته بهره‌مند است و مکالمات صوتی و تصویری و همچنین پیام‌های متنی کاربران در پلت‌فرم اپلیکیشن سیگنال به صورت کاملا محرمانه و خصوصی باقی خواهد ماند. این بدان معناست که هیچ نهاد امنیتی، اطلاعاتی و دولتی در هیچ کشوری نمی‌تواند اطلاعات خصوصی کاربران را رصد و به آنها دسترسی پیدا کند. اپلیکیشن سیگنال را که بسیاری از کارشناسان، برادر دوقلوی پیام‌رسان تلگرام معرفی می‌کنند، ظاهر و قابلیت‌های مشابهی با تلگرام دارد. نرم‌افزار سیگنال قابلیت نصب برروی سیستم‌عامل ویندوز رایانه و همچنین از طریق وب (مرورگر کروم) را نیز داراست. این پیام‌رسان که در جایگاه نخست پیام‌رسان‌های امن جهان جای گرفته است، تجربه لذت‌بخشی را برای کاربرانش به ارمغان می‌آورد.

۲. واتس اپ (whatsapp): اپلیکیشن پیام‌رسان واتس‌اپ که یکی از محبوب‌ترین و پرطرفدارترین پیام‌رسان‌های جهان است، نیز از قابلیت Encryption  End- to End یا رمزنگاری پیشرفته پشتیبانی می‌کند و از پروتکل‌های پیشرفته‌ای برای حفظ حریم شخصی کاربرانش برخوردار است. این اپلیکیشن که برای تمامی سیستم‌عامل‌های اندروید، iOS و ویندوز قابل استفاده است، در سال ۲۰۱۶ میلادی لقب پرکاربردترین پیام رسان جهان را گرفت. واتس‌اپ از آن جهت ضریب امنیت سایبری بالایی دارد که مکالمات و اطلاعات مبادله‌شده میان کاربران و مخاطبان به صورت کامل محافظت شده و مکالمات و اطلاعات شخصی و خصوصی آنها از سوی نهادهای دیگر قابل رصد و ردگیری نخواهد بود. شرکت فیس‌بوک با در اختیار گرفتن و تصاحب شرکت واتس‌اپ در سال ۲۰۱۴، ۱۹ میلیارد دلار کسب کرد و از آن زمان تاکنون نیز با معرفی و افزودن قابلیت‌های جدید به‌دنبال جذب و حفظ طرفداران این پیام‌رسان محبوب بوده است.طبق تازه‌ترین آمار منتشر شده در ژانویه ۲۰۱۸، پیام‌رسان واتس‌اپ هم‌اکنون میزبان حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه است.

۳. تلگرام (telegram): اپلیکیشن پیام‌رسان تلگرام هم که در سال‌های اخیر از محبوبیت و استقبال بی‌نظیری از سوی کاربران بهره‌مند شده است، از سرعت و امنیت بالایی برخوردار است و علاوه‌بر پروتکل‌های رمزنگاری پیشرفته یا end-to-end encryption از قابلیت دیگری همچون مکالمه محرمانه (secret chat) برخوردار است. تلگرام در ماه‌های گذشته، به علت عدم همکاری با کشورهایی همچون دولت روسیه برای انتقال سرورهایش به این کشور و همچنین تحویل اطلاعات شخصی کاربرانش به نهادهای اطلاعاتی، متحمل جریمه‌های هنگفت و تهدید به فیلترینگ شده است. طبق آخرین آمار منتشر شده در ژانویه ۲۰۱۸، پیام‌رسان تلگرام میزبان بالغ بر ۱۰۰ میلیون کاربر فعال در ماه بوده است.

۴. تریما (Threema): اپلیکیشن پیام‌رسان تریما که رتبه سومین پیام‌رسان امن در جهان را از آنِ خود کرده است، تاکنون بیش از یک میلیون‌بار از فروشگاه‌های اینترنتی اپ‌استور اپل و پلی‌استور گوگل دانلود و نصب شده است. البته لازم به ذکر است که این پیام‌رسان با سایر اپلیکیشن‌های مشابه خود در یک امر متمایز است و آن هم پولی بودن آن است. تریما با قیمت ۹۹/  ۲ دلار آمریکا قابل دانلود و استفاده کاربران است و برای آنها درگاه امنی را به ارمغان می‌آورد. بنابر ادعای این پیام‌رسان، تمامی امکانات لازم برای جلوگیری از دسترسی هکرها و نهادهای اطلاعاتی و به‌طور خلاصه نفوذ هرگونه شخص ثالثی به حریم شخصی کاربران فراهم شده است. این اپلیکیشن نیز از قابلیت end-to-end encryption بهره‌مند است و تمامی پیام‌های متنی و صوتی بلافاصله پس از ارسال به مخاطب، از حافظه سرورهای این پیام‌رسان حذف می‌شوند.

۵. ویکر می‌(Wickr Me): این پیام‌رسان نیز همانند موارد پیشین، از قابلیت end-to-end encryption یا رمزنگاری پیشرفته برخوردار است و از دو سیستم‌عامل اندروید و IOS پشتیبانی می‌کند. کاربران از طریق این پیام‌رسان قادر خواهند بود تصاویر، ویدئو و پیام‌های متنی کاملا خصوصی و محرمانه‌ای را بفرستند و خیالشان از امنیت آن راحت باشد.

۶. سایلنس (Silence): یکی دیگر از پیام‌رسان‌های امنی که در این رتبه‌بندی جای گرفته است، نرم‌افزار ارسال پیام سایلنس (Silence) نام دارد که از قابلیت encryption یا رمزنگاری پیشرفته برخوردار است. سایلنس که در هر دو سیستم‌عامل اندروید و IOS وجود دارد، تنها یک پلت‌فرم ارسال پیام متنی یا SMS است که نیاز به اتصال به شبکه جهانی اینترنت وای‌فای یا دیتا ندارد. همچنین کاربران نیاز به ثبت‌نام و لاگین در این اپلیکیشن ندارند. اپلیکیشن سایلنس به صورت کاملا رایگان قابل دسترسی کاربران است و تجربه امنی برای ارسال پیام‌های متنی را برایتان فراهم می‌کند.

۷. وایبر (Viber): اپلیکیشن پیام‌رسان وایبر که در سال ۲۰۱۲ میلادی برای نخستین‌بار پا به عرصه پیام‌رسان‌های جهان گذاشت، در آخرین به‌روزرسانی‌هایش قابلیت end-to-end encryption یا رمزنگاری پیشرفته را به خود افزود و بدین ترتیب، محبوبیت خود را در میان کاربران افزایش داد. این پیام‌رسان برروی تمامی سیستم‌های عامل اندروید، مک، ویندوز و IOS قابل‌اجرا و دسترسی است.

۸. داست (Dust): در نهایت، به آخرین اپلیکیشن پیام‌رسانی می‌رسیم که رتبه هشتم این فهرست و رده‌بندی را به خود اختصاص داده است. این اپلیکیشن نیز همانند رقیبان خود از قابلیت end-to-end encryption یا رمزنگاری پیشرفته بهره‌مند است. پیام‌های رد و بدل شده در این پیام‌رسان، به هیچ عنوان برروی حافظه سرورهای آن باقی نمی‌ماند و بلافاصله لحظاتی پس از دریافت پیام از سوی مخاطب موردنظر، برای همیشه پاک می‌شود.

 

منبع:دنیای اقتصاد

پشتیبانی
پشتیبانی راهنمایی و پشتیبانی نرم‌افزارهای پگاه‌سیستم.
۰۲۱-۴۱۳۶۷۰۰۰

فروش
مشاوره تخصصی، ارائه راه‌کارهای نرم‌افزاری مالی و سازمانی.
۰۲۱-۴۱۳۶۷۰۰۰

ایمیل
با آدرس پست الکترونیک پگاه‌سیستم مکاتبه فرمایید
info@pegahsystem.com

نشانی
تهران، سهروردی شمالی – خیابان هویزه شرقی – نرسیده به خیابان شریعتی – پلاک ۱۸ – واحد ۱
تلفکس :۴۱۳۶۷۰۰۰-۰۲۱