هر برندی قبل از ورود به مرحله ی فروش محصول باید مخاطبان خود را تحت تاثیر قرار دهد. از این رو متقاعد کردن و نفوذ در ذهن و قلب مشتری قبل از مرحله فروش انجام می گیرد. توانایی در شناخته شدن یک برند در بین مخاطبان خود یکی از مهمترین بخش های هر کسب و کار است. برندسازی در شبکه های اجتماعی یکی از بهترین راه های نفوذ در مشتری و افزایش فروش است. در ادامه هر آنچه که در مورد برندسازی در شبکه های اجتماعی برای برندها لازم است، آورده ایم.
۱) رسانه اجتماعی متناسب با برند خود انتخاب کنید
امروزه هر فرد بخشی از زمان روزانه خود را در شبکه های اجتماعی می گذراند. بنابراین شناسایی رسانه های پرطرفدار می تواند نقش مهمی در برندسازی در شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها داشته باشد. فیس بوک، اینستاگرام، پینترست، گوگل پلاس و لینکداین از جمله پرمخاطب ترین شبکه های اجتماعی هستند که می توانند بازاریابی و فروش محصولات کسب و کارها را تحت تاثیر قرار دهند. بنابراین هر کسب و کار باید بر اساس استراتژی خود رسانه ی مناسبی را برای برندسازی انتخاب کند.
به عنوان مثال اگر می خواهید با برندسازی در شبکه های اجتماعی ارتباطات B2B خود را گسترش دهید بهتر است که تمرکز خود را بر روی لینکداین منعطف کنید. اما اگر مشتریان محصولات شما بیشتر خانم ها هستند باید استراتژی بازاریابی و برندسازی خود را به سمت پینترست هدایت کنید.
۲) محتوای ارزشمند تولید کنید
شهرت یک برند در محتوای ارزشمندی است که تولید می کند. این موضوع با پیدایش کسب و کارهای اینترنتی بیش از پیش اهمیت یافته است. بنابراین هر کسب و کاری برای برندسازی در شبکه های اجتماعی خود نیازمند یک تقویم محتوایی دقیق است. برای موفقیت در شبکه های اجتماعی نیز لازم است که هر برند اصول زیر را در نظر داشته باشد:
هر محتوایی که در رسانه های مختلف یک برند به اشتراک گذاشته می شود تصویری از آن برند را به مردم ارائه می دهد. بنابراین ارائه محتوایی با پتانسیل بالا می تواند تاثیر مستقیمی بر الگوی رفتاری مصرف کننده داشته باشد.
تصاویر با کیفیت نقش پررنگ تری نسبت به پست های وبلاگی و محتوای متنی دارند. بنابراین برای موفقیت برندسازی در شبکه های اجتماعی بهتر است محتوای خود را بیشتر به سمت تصاویر ارزشمند ببرید.
تولید محتوای بصری و ویدیویی معمولا تاثیر بیشتری بر روی ذهن مخاطبان دارد و آن ها را تحت تاثیر قرار می دهد.
برای موفقیت برندسازی در شبکه های اجتماعی، استراتژیست محتوا باید با بررسی پست های مختلف بهترین نوع محتوا را که تعامل با مخاطبان را افزایش می دهد تشخیص دهد. بنابراین به جای اتلاف وقت بهتر است بیشتر بر روی تولید محتوای جذاب و خلاقانه تمرکز کنید.
۳) استفاده از اعتبار تاثیرگذاران
حتی اگر محتوای جذابی را هم منتشر کنید اگر برند شما به اندازه ی کافی شناخته شده نباشد از اهمیت و جذابیت آن کاسته می شود. بنابراین برای نفوذ در ذهن مخاطب و موفقیت در بازاریابی و برندسازی در شبکه های اجتماعی بهتر است از تاثیرگذاران مربوط به کسب و کار خود کمک بگیرید. به منظور ارتباط با تاثیرگذاران:
در پست های وب سایت یا وبلاگ برند خود نام آن ها را با لینک به سایتشان بیاورید تا از طریق هشدار گوگل متوجه لینک مطلب شما به سایتشان شوند.
در شبکه های اجتماعی خود نیز آن ها را روی پست خود تگ کنید. این کار سبب تعامل مستقیم برند شما با مخاطبان آن ها می شود.
به منظور برقراری ارتباط موثرتر نیز می توانید پس از انتشار مطلب با ارسال ایمیلی آن ها را در جریان کار خود بگذارید. به یاد داشته باشید که هدف از تعامل با تاثیرگذاران برقراری ارتباط با مخاطبان آن ها و بهبود برندسازی در شبکه های اجتماعی کسب و کار است.
۴) اجرای کمپین های تبلیغاتی برای ترویج محتوا
در نهایت این نکته را فراموش نکنید که اجرای کمپین های تبلیغاتی می تواند موثرترین راه برای برندسازی در شبکه های اجتماعی باشد. البته امروزه برگزاری مسابقات مختلف تاثیر این استراتژی را تا حد زیادی کاهش داده است. بنابراین لازم است که به دنبال ایده های خلاقانه و جذاب اجرای کمپین باشید تا بتوانید مخاطبان خود را تحت تاثیر قرار دهید. رسانه های اجتماعی یکی از قدرتمندترین ابزارهای برندسازی عصر حاضر هستند که می توانند سرنخ های جدیدی را برای افزایش انگیزه مخاطبان در اختیار شما قرار دهند. بنابراین برای موفقیت کمپین های شبکه های اجتماعی لازم است که تدوین استراتژی شبکه های اجتماعی هر برند با دقت و حساسیت بیشتری انجام گیرد. به عنوان مثال کمپین موفق برند لوازم آرایشی میبلین با موضوع عکاسی با رنگ هفته توانست در مدت زمان کوتاهی توجه مخاطبان را به سمت محصولات این برند معطوف کرد.
منبع: آي بازاريابي